Η Ουκρανία ζήτησε συνάντηση με τη Ρωσία και τους συμμετέχοντες στο «Κείμενο της Βιέννης»


Φεβρουάριος 13, 2022. Ελλάδα.


Η Ουκρανία ζήτησε να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση εντός 48 ωρών με τη συμμετοχή της Ρωσίας και όλων των κρατών μελών του Κειμένου της Βιέννης, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα στο Twitter.



«Η Ρωσία δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας για το έγγραφο της Βιέννης. Κάνουμε το επόμενο βήμα. Η Ουκρανία ζητά συνάντηση με τη συμμετοχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας και όλων των συμμετεχόντων κρατών εντός των επόμενων 48 ωρών για να συζητηθεί η ενίσχυση και η κίνηση των ρωσικών στρατευμάτων κατά μήκος των συνόρων μας και στην προσωρινά κατεχόμενη Κριμαία», έγραψε ο Κουλέμπα.

Εάν η Ρωσία είναι σοβαρή με τις δηλώσεις της για το αδιαίρετο της ασφάλειας στον χώρο του ΟΑΣΕ, πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για μείωση της έντασης και ενίσχυση της ασφάλειας όλων των συμμετεχόντων στο έγγραφο της Βιέννης, πρόσθεσε ο επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το βράδυ της 11ης Φεβρουαρίου, ο Κουλέμπα ανακοίνωσε ότι το Κίεβο θα ενεργοποιήσει τις διατάξεις του Κειμένου της Βιέννης.

Σύμφωνα με αυτό, η Ρωσία πρέπει να υποδείξει τους τομείς στρατιωτικής δραστηριότητας, να ονομάσει τους όρους, καθώς και να υποδείξει το όνομα, την υπαγωγή και τον αριθμό των στρατιωτικών σχηματισμών, τους τύπους όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού που εμπλέκονται σε αυτή τη δραστηριότητα, είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

 Έδωσε στη Μόσχα 48 ώρες για να απαντήσει και προειδοποίησε ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να στραφεί σε άλλες χώρες που συμμετέχουν στο Κείμενο της Βιέννης.

Το Κείμενο της Βιέννης 2011, υπογράφηκε από 56 κράτη μέλη του ΟΑΣΕ (με εξαίρεση τη Μογγολία). Ανάμεσά τους, εκτός από τη Ρωσία και την Ουκρανία, είναι οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, η Αυστρία, η Γερμανία, η Τουρκία, η Γαλλία, η Τσεχία, η Σουηδία.


rbc.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr