Υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας: Η Ρωσία δεν ανέπτυξε επιθετικές ομάδες στα σύνορά μας


Φεβρουάριος 20, 2022. Ελλάδα.

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας  Ολέκσιι Ρεζνίκοφ δήλωσε την Κυριακή ότι η Ρωσία δεν έχει ακόμη σχηματίσει επιθετικές ομάδες στις συνοριακές περιοχές με την Ουκρανία.

Σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Ρεζνίκοφ τόνισε ότι μια πιθανή ρωσική εισβολή στην Ουκρανία «δεν θα συμβεί σήμερα (Κυριακή) ή αύριο (Δευτέρα)».

Εδώ και εβδομάδες, η Ρωσία έχει συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες της στα σύνορά της με την Ουκρανία και στη γειτονική Λευκορωσία, εν μέσω δυτικών προσδοκιών ότι θα εισβάλει στο έδαφος της Ουκρανίας.

Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας δήλωσε ότι η Μόσχα θα επεκτείνει τις στρατιωτικές ασκήσεις στη χώρα που επρόκειτο να ολοκληρωθούν την Κυριακή, μια κίνηση που ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν είπε ότι τον ανησυχεί περισσότερο για μια «επικείμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία».

Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας δήλωσε ότι η απόφαση για παράταση ελήφθη λόγω της στρατιωτικής δραστηριότητας κοντά στα σύνορα Ρωσίας και Λευκορωσίας και της κατάστασης στην περιοχή  Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία.

Τα σποραδικά επεισόδια βομβαρδισμών στη γραμμή μεταξύ των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων και των αυτονομιστών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία στην περιοχή αυτή αυξήθηκαν απότομα την περασμένη εβδομάδα και συνεχίστηκαν την Κυριακή.

Ενώ ο Μπλίνκεν είπε στο CNN ότι όλες οι ενδείξεις ήταν ότι η Ρωσία επρόκειτο να εισβάλει,  ενώ η Ρωσία αρνήθηκε και πάλι την ύπαρξη τέτοιων σχεδίων.

Ο Μπλίνκεν πρόσθεσε: «Όλα όσα βλέπουμε δείχνουν ότι αυτό είναι ένα πολύ επικίνδυνο θέμα, ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα εισβολής», εξηγώντας ότι η Δύση προετοιμάζεται παράλληλα εάν η Μόσχα πραγματοποιήσει την εισβολή.


Η γαλλική και η ρωσική κυβέρνηση δήλωσαν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν τόνισαν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, την ανάγκη να ενταθεί η αναζήτηση διπλωματικών λύσεων στην κλιμακούμενη κρίση στην ανατολική Ουκρανία.

Η Πολωνία, η οποία προεδρεύει επί του παρόντος του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει έκτακτη σύνοδο του οργανισμού τη Δευτέρα, κατόπιν αιτήματος της Ουκρανίας, η οποία θα είναι αφιερωμένη στην πρόληψη των ένοπλων συγκρούσεων.

Η Λευκορωσία δεν είπε πόσο καιρό θα μπορούσαν να παραμείνουν οι ρωσικές δυνάμεις στο έδαφός της και το ΝΑΤΟ λέει ότι η Ρωσία έχει έως και 30.000 στρατιώτες στη Λευκορωσία, η οποία βρίσκεται στα βόρεια της Ουκρανίας.

Το Κρεμλίνο δεν σχολίασε τις ασκήσεις που πραγματοποιούνται στη Λευκορωσία, ενώ ο σύμβουλος του Μακρόν είπε ότι ο Πούτιν επιβεβαίωσε ότι τα στρατεύματα θα φύγουν από τη Λευκορωσία μετά τις ασκήσεις.

skynewsarabia.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr