Στον βομβαρδισμό του Ντόνετσκ χρησιμοποιήθηκαν βουλγαρικοί εκτοξευτές χειροβομβίδων


Φωτογραφία:Bgnes

Φεβρουάριος 20, 2022. Ελλάδα.

Στους βομβαρδισμούς κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ- DNR, ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποίησε εκτοξευτές χειροβομβίδων που κατασκευάστηκαν στη Βουλγαρία. Αυτό μετέδωσε το TASS, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της μη αναγνωρισμένης δημοκρατίας, αναφέρει η dnes.bg



Αναφέρεται ότι οβίδες 30 χιλιοστών για εκτοξευτές χειροβομβίδων, που κατασκευάστηκαν στο βουλγαρικό εργοστάσιο της Arsenal, χρησιμοποιήθηκαν στον βομβαρδισμό του χωριού Zaytsevo.

«Αυτό το γεγονός επιβεβαιώνει ξεκάθαρα πώς η Δύση προμηθεύει την Ουκρανία με θανατηφόρα όπλα, τα οποία χρησιμοποιούνται για την καταστροφή αμάχων στις δημοκρατίες του Ντονμπάς», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι συνεχείς προμήθειες σύγχρονων όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία από τις χώρες του ΝΑΤΟ προτρέπουν το Κίεβο να καταλήξει σε στρατιωτική λύση στο πρόβλημα του Ντονμπάς, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, η κλιμάκωση οφείλεται σε προκλήσεις των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας. Αυτό οδηγεί στην ταλαιπωρία των αμάχων στις μη αναγνωρισμένες δημοκρατίες, οι οποίοι πρέπει να εκκενωθούν στη Ρωσία για να διασωθούν.

Μέχρι στιγμής, περίπου 40.000 άνθρωποι από το Ντονμπάς έχουν φτάσει στο ρωσικό έδαφος.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει επιβληθεί στις περιοχές Ροστόφ και Βορονέζ που συνορεύουν με την Ουκρανία. Έχουν δημιουργηθεί δεκάδες σημεία προσωρινής φιλοξενίας. Συνολικά 30 περιφέρειες στη Ρωσία έχουν εκφράσει την ετοιμότητά τους να φιλοξενήσουν κατοίκους των μη αναγνωρισμένων δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ της Ουκρανίας, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα.


Bgnes, Dnes,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr