Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Λιβύη: Πλήγμα στη μαύρη αγορά- ο Στρατός ελέγχει τις τιμές των καυσίμων


Φεβρουάριος 10, 2022. Ελλάδα.


Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης κατάφερε να τερματίσει τη μαύρη αγορά καυσίμων στην περιοχή Φεζάν στα νότια της χώρας, επιστρέφοντας τις τιμές τους στο ποσό που είχε ορίσει η κυβέρνηση, στα 1,6 δηνάρια μετά από περίπου 8 χρόνια χειραγώγησης.

Οι δυνάμεις κατάφεραν επίσης να ανοίξουν δρόμους κλειστούς από το 2011 στην περιοχή .

Οι δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης στα νότια της χώρας διεξάγουν έναν σκληρό πόλεμο κατά μισθοφόρων και τρομοκρατών από τη μια και για να απομακρύνουν τις καταπατήσεις στον αυτοκινητόδρομο από την άλλη, σύμφωνα με τον αξιωματούχο των μέσων ενημέρωσης της λιβυκής πόλης Σάμπχα, Οσάμα αλ Ουάφι.

  Ο αλ Ουάφι πρόσθεσε ότι ο λιβυκός στρατός επανέφερε την τιμή ενός λίτρου βενζίνης στην επίσημη τιμή του, επειδή τα καύσιμα επιδοτούνται από το κράτος και η περιοχή υποφέρει από αστάθεια τιμών εδώ και 8 χρόνια.

Απέδωσε την έλλειψη σταθερότητας στις «τιμές που ελέγχει η μαύρη αγορά », λέγοντας ότι «υπερβαίνουν πολλές φορές την αξία τους εξαιτίας της και οι τιμές τους ξεκινούν από ενάμισι δηνάριο το λίτρο και αυξάνονται όσο πηγαίνουμε βαθύτερα στο Φεζάν, οπότε η τιμή ενός λίτρου βενζίνης κυμαίνεται από 3 έως 6 δηνάρια».

Sky News Arabia

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr