Οι Τούρκοι βομβάρδισαν περιοχές της βόρειας Συρίας και του Ιράκ για την ... παγκόσμια ειρήνη


Φεβρουάριος 2, 2022. Ελλάδα.

Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν περιοχές της βόρειας Συρίας και του βόρειου Ιράκ σε μια επιχείρηση που φέρει την ονομασία «Χειμερινός αετός» όπως αναφέρει τούρκικο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με αυτό, βομβαρδίστηκαν οι περιοχές Ντέρικ, Σιντζάρ και Καρατζάκ, στις οποίες υποτίθεται ότι υπάρχουν κρησφύγετα Κούρδων αυτονομιστών του PKK και του YPG.

Το τούρκικο υπουργείο Άμυνας αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Στην επιχείρηση Χειμερινός Αετός, καταφύγια, αποθήκες, σπήλαια, σήραγγες, αποθήκες πυρομαχικών και λεγόμενα αρχηγεία και στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών που απειλούν τη χώρα μας, το έθνος μας και την ασφάλεια των συνόρων μας στοχοποιήθηκαν στο σχεδιασμό και την εκτέλεση της επιχείρησης.

Έχει επιδειχθεί μέγιστη ευαισθησία για την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος. Μετά την επιχείρηση, στην οποία χρησιμοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό εγχώρια πυρομαχικά, όλα τα αεροσκάφη μας επέστρεψαν με ασφάλεια στις βάσεις τους».

Το δημοσίευμα καταλήγει ότι οι επιθέσεις θα συνεχισθούν μέχρι την ‘εξάλειψη του τελευταίου τρομοκράτη».


Οι βομβαρδισμοί εξυπηρετούν την …παγκόσμια ειρήνη


Ο Διευθυντής Επικοινωνιών της Προεδρίας  Φαχρετίν Αλτούν σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι η στρατηγική της Τουρκίας για την εξάλειψη της τρομοκρατίας στην πηγή της, συμβάλλει σημαντικά στην ασφάλεια των συνόρων, την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ενότητα και δήλωσε ότι αυτή η στρατηγική, που σκιαγραφήθηκε από τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξυπηρετεί επίσης την παγκόσμια ειρήνη.


ntv.com.tr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr