Κοβάτσεφσκι-Μητσοτάκης: Αναπτύσσουμε στρατηγικά ενεργειακά έργα


Φεβρουάριος 18, 2022. Ελλάδα.

Σκόπια.

Ο Πρωθυπουργός, Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι, στο πλαίσιο της ατζέντας του για διμερείς συναντήσεις στο περιθώριο της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη συνάντηση, ο Κοβάτσεφσκι εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις διμερείς σχέσεις και τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών καθώς υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες περαιτέρω προώθησης και επέκτασης, σύμφωνα με τη στρατηγική εταιρική σχέση που καθιερώθηκε με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι δύο πρωθυπουργοί αναγνωρίζουν το κοινό συμφέρον για την πρόοδο των αμοιβαίων σχέσεων στις κοινές στρατηγικές και κεφαλαιακές ενεργειακές επενδύσεις, όπως η συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στον τερματικό σταθμό υγροποιημένου αερίου στον Αλεξανδρούπολη και η κατασκευή διασύνδεσης φυσικού αερίου με την Ελλάδα.

Στη συνάντηση, οι δύο πλευρές εξέφρασαν ικανοποίηση για τη συνεχή ενίσχυση του πολιτικού διαλόγου τα τελευταία χρόνια, ενώ ακολούθησαν επισκέψεις και συναντήσεις υψηλού επιπέδου που συνέβαλαν στην περαιτέρω εντατικοποίηση της δυναμικής και στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών και στην ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας.

Ο Κοβάτσεφσκι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την ισχυρή υποστήριξη της Ελλάδας στη Βόρεια Μακεδονία για την υιοθέτηση του διαπραγματευτικού πλαισίου για την επίσημη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, κάτι που επιβεβαιώθηκε και σε αυτή τη συνάντηση.

Vlada.mk,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr