Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Πρόεδρος Κροατίας: «Φτάνει, πια, η επέκταση του ΝΑΤΟ στα ανατολικά!»


Φεβρουάριος 18, 2022. Ελλάδα.

Ο Κροάτης Πρόεδρος Ζόραν Μιλάνοβιτς δήλωσε ότι είναι αντίθετος στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ οπουδήποτε και θα είναι αντίθετος όσο είναι στην εξουσία.

«Αρκεί η διεύρυνση του ΝΑΤΟ. Η διεύρυνση του ΝΑΤΟ είναι μια εικονική επίθεση. Όσο είμαι πρόεδρος, θα είμαι κατά της επέκτασης του ΝΑΤΟ οπουδήποτε», είπε ο Μιλάνοβιτς.

Είπε ότι δικαιώνει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Νομίζω ότι αυτός που υποστηρίζει τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θέτει σε κίνδυνο το Κροατικό συμφέρον. Επειδή είμαστε στο ΝΑΤΟ, κάποιος μπορεί να στείλει τους ανθρώπους μας αύριο. Ο Πούτιν είναι μεγαλύτερος (σε ηλικία), θα φύγει. Η Ρωσία δεν θα φύγει. Σε κάποιο σημείο πρέπει να ειπωθούν πολλά για το πού είναι το τέλος του ΝΑΤΟ», είπε.

Ο Μιλάνοβιτς ρώτησε τους δημοσιογράφους αν θα αναλάμβαναν την ευθύνη και θα έστελναν το παιδί τους εκεί.

«Μόλις δεσμευτείς, δεν υπάρχει επιστροφή. Το ΝΑΤΟ ήρθε στην Ανατολή αρκετά, φτάνει πια»  είπε ξεκάθαρα ο Κροάτης πρόεδρος.

Επεσήμανε ότι αυτά που λέει σήμερα τα λέει με κοινή λογική, εκ πείρας, ως πρόεδρος της Κροατίας.

Ο Μιλάνοβιτς είπε ότι η Ουκρανία ζητά να κατευναστούν οι εντάσεις και παρακολουθούμε, λέει, πώς μια φτωχή χώρα καταστρέφεται από τον φλεγμονώδη πανικό.

makfax.com.mk

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr