Εβραίοι Ρωσίας: «30 δισεκατομμύρια δολάρια αναζητούν τον δρόμο για το Ισραήλ»


Μάρτιος 2, 2022. Ελλάδα.

Ρώσοι Εβραίοι πλούσιοι βρίσκονται σε πανικό, πολλοί από τους οποίους έχουν ήδη φύγει με ιδιωτικά τζετ για σπίτια στο εξωτερικό ή σε γιοτ.

 Αυτοί δεν είναι ολιγάρχες αλλά πλούσιοι επιχειρηματίες των οποίων η ρευστή περιουσία ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, γράφει ισραηλινό δημοσίευμα.

Σήμερα, ο Ελί Γκέρμπιτζ επέστρεψε σπίτι από τη δουλειά στις τρεις τα ξημερώματα.

Έτσι έγινε και χθες και μάλιστα πέρασε όλο το Σαββατοκύριακο στο γραφείο του στο Τελ Αβίβ.

Ο αριθμός των επισκέψεων στον ιστότοπό μας στα ρωσικά έχει δεκαπλασιαστεί την τελευταία εβδομάδα και καθημερινά χειρίζομαι εκατοντάδες νέες αιτήσεις από τη Ρωσία. Υπάρχει μια ομάδα που προσπαθεί να μάθει ποια έγγραφα χρειάζονται για να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ, λέει ο Γκρέβιτζ .

Το δικηγορικό γραφείο Γκρέβιτζ, το οποίο ειδικεύεται στην εκπροσώπηση Ρώσων επιχειρηματιών όσον αφορά τις επενδύσεις, τα ακίνητα και τον νόμο της επιστροφής, γιορτάζει 25 χρόνια αυτές τις μέρες, αλλά ποτέ δεν ήταν τόσο πλημμυρισμένο και γεμάτο όσο τις τελευταίες ημέρες από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, πολύ περισσότερο από το κύμα που έγινε μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας. 

Δεν πρόκειται για ολιγάρχες που πρωταγωνιστούν συνεχώς στα πρωτοσέλιδα, αλλά για πλούσιους επιχειρηματίες των οποίων το ρευστό κεφάλαιο ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια ή δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.

Δεν υπόκεινται σε κυρώσεις και δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική, αλλά φοβούνται μήπως χάσουν τα χρήματά τους εξαιτίας αυτού που συμβαίνει στη Ρωσία και την Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες».

Και είναι πολλά τα λεφτά.

Σύμφωνα με βάσεις δεδομένων για την εβραϊκή κοινότητα στη Ρωσία, πολλά δισεκατομμύρια μπορούν να φτάσουν ή να προσπαθήσουν να φτάσουν στο Ισραήλ.

Ο Μαρκ Άιγκμαν, συν-διευθύνων σύμβουλος της Smartgen, η οποία αντιπροσωπεύει τους πλούσιους ρωσόφωνους πελάτες στο Ισραήλ, και στο παρελθόν ήταν επικεφαλής του αντιπροσώπου της Bank Hapoalim στη Ρωσία,  αναφέρει ότι βρίσκονται σε σημείο πανικού οι πλούσιοι Εβραίοι στη Ρωσία και το γραμματοκιβώτιό του και το τηλέφωνο του γραφείου του έχει εκραγεί.

Σύμφωνα με μελέτες που έχουμε κάνει στο παρελθόν, 30.000 εκατομμυριούχοι με δικαίωμα επιστροφής ζουν τώρα στη Ρωσία», λέει ο Άιγκμαν.

Ο Γκέρμπιτζ ενισχύει επίσης αυτή την εκτίμηση σύμφωνα με τα στοιχεία του, τα οποία δείχνουν ότι μόνο η Μόσχα έχει 25.000 Εβραίους εκατομμυριούχους, όπου συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου της Ρωσίας.

«Πρόκειται για ρευστά περιουσιακά στοιχεία, μη συμπεριλαμβανομένης της ακίνητης περιουσίας, ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων και άνω», τονίζει ο Άιγκμαν, με βάση, μεταξύ άλλων, την ετήσια λίστα που δημοσίευε η Merrill Lynch, της οποίας η τελευταία ενημέρωση ανέφερε ότι η Ρωσία έχει συνολικά 100.000 εκατομμυριούχους με ρευστό.

Σύμφωνα με αυτούς τους υπολογισμούς, είναι δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια. Πιο συγκεκριμένα, τουλάχιστον 30 δισεκατομμύρια δολάρια - υποθέτοντας ότι κάθε εκατομμυριούχος έχει «μόνο» 1 εκατομμύριο δολάρια - θα αναζητήσουν το δρόμο τους για το Ισραήλ στο εγγύς μέλλον .«

Δεν έχει νόημα να περιμένουμε ένα εκατομμύριο άνθρωποι να μεταναστεύσουν από τη Ρωσία, επειδή δεν υπάρχουν πλέον ένα εκατομμύριο Εβραίοι εκεί, αλλά μιλάμε για τα χρήματα που θα προσπαθήσουν να μετακομίσουν εδώ», λέει ο Γκέρμπιτζ.

calcalist.co.il

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr