Τουρκία: Ξεκίνησαν οι θαλάσσιες δοκιμές του μεγαλύτερου τουρκικού πολεμικού πλοίου


Μάρτιος 2, 2022. Ελλάδα.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για το  αποβατικό Επιθετικό Πλοίο TCG-Anatolu, το οποίο χαρακτηρίζεται ως το εγχώριο και εθνικό αεροπλανοφόρο της χώρας μας, γράφει η τουρκική En son Haber

Το TCG Anadolu, το οποίο θα είναι η ναυαρχίδα του Τουρκικού Ναυτικού όταν εισέλθει σε πλήρη λειτουργία, σαλπάρει για δοκιμαστικές δραστηριότητες πριν εισέλθει στην ενέργεια.

Το πλοίο, που απέπλευσε χθες από το Sedef Shipyard στην Τούζλα της Κωνσταντινούπολης, επέστρεψε στο ναυπηγείο μετά την επιτυχή δοκιμή.

Στη δήλωση της Sedef Shipyard, όπου ναυπηγήθηκε το πλοίο:

 «Το TCG Anadolu, το οποίο ναυπηγήθηκε στο ναυπηγείο μας, εκτέθηκε στο αγκυροβόλιο από την αποβάθρα και επέστρεψε στο ναυπηγείο μας μετά την επιτυχή δοκιμή».

Ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μουσταφά Βαράνκ, ο οποίος έκανε δήλωση για το αεροπλανοφόρο, είπε επίσης για το πλοίο στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: 

«Το TCG-Anadolu, το μεγαλύτερο πλοίο του τουρκικού ναυτικού, το οποίο θα έχει τεράστια συμβολή στην στρατηγική αποτροπή του στρατού μας με τα νέας γενιάς επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θα φέρει, ετοιμάζεται να μπει σε πλήρη λειτουργία. Είναι αδύνατο να μην είσαι περήφανος βλέποντας αυτή τη φωτογραφία!», είπε χαρακτηριστικά.

Το TCG Anadolu, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε πριν από 8 χρόνια, θα είναι το πρώτο Αμφίβιο Επιθετικό Πλοίο Πολλαπλών Χρήσεων της Τουρκίας.

Το TCG Anadolu, το οποίο είναι διαφορετικό και λειτουργικό ειδικά από τα κλασικά αεροπλανοφόρα. Θα έχει χωρητικότητα 12 μαχητικά αεροσκάφη F-35, 4 επιθετικά ελικόπτερα, 8 μεταγωγικά ελικόπτερα μεσαίου φορτίου, 2 ελικόπτερα κοινής ωφέλειας seahawk και 2 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα. Επιπλέον, θα μπορεί να μεταφέρει τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης, όπως αναγράφεται.

Στο TCG Anadolu, το μεγαλύτερο από τα έργα MİLGEM, με μήκος 232 μέτρα, υπάρχει επίσης ένας πλήρως εξοπλισμένος χώρος ενδιαίτησης. 

Με το πλοίο, που έχει τη δυνατότητα να πλέει για μέρες χωρίς διακοπή, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις  θα ενισχύσουν τη δύναμή τους.

Οι θαλάσσιες δοκιμές του TCG Anadolu ξεκίνησαν #6

Η Τουρκία, η οποία θα επεκτείνει περαιτέρω την περιοχή ασφαλείας της, ειδικά στα θαλάσσια σύνορά της, θα μπορεί να επεμβαίνει άμεσα σε επικίνδυνες καταστάσεις στις περιπολικές δραστηριότητες που πραγματοποιεί πέρα ​​από τα σύνορα με τον στρατό της, γράφει η τουρκική ensonhaber.com.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr