Ο βουλγαρικός στρατός εκσυγχρονίζει τα τουφέκια Καλάσνικοφ


Μάρτιος 2, 2022. Ελλάδα.

Εδώ και χρόνια, Ρώσοι αξιωματούχοι εγείρουν περιοδικά το ζήτημα ότι η Βουλγαρία παράγει παράνομα σοβιετικά όπλα, όπως τα τουφέκια επίθεσης Καλάσνικοφ.

Στο πνεύμα αυτό, ο βουλγαρικός στρατός θα αναβαθμίσει τα τουφέκια Καλάσνικοφ AK-47, τα οποία θα βελτιώσουν σημαντικά τις επιδόσεις τους.

Το Υπουργείο Άμυνας επενδύει σχεδόν 2,8 εκατομμύρια λέβα χωρίς ΦΠΑ στο έργο. Το Kalashnikov AK-47, 7,62x39 mm, θα επανεξοπλιστεί με ορισμένα εξαρτήματα που θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητά τους στη σκοποβολή σε δύο λειτουργίες, μονή και αυτόματη, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Προγραμματίζεται να είναι ετοιμοπόλεμο για μάχης υψηλή έντασης.

Η παραγγελία έχει ήδη γίνει. Θα υπογραφεί συμφωνία πλαίσιο , οι περισσότερες παράμετροι της οποίας θα παραμείνουν μυστικές.

Πριν από ένα χρόνο, οι Χερσαίες Δυνάμεις παρουσίασαν βελτιώσεις από το πολυβόλο Arsenal (Kazanlak), μεταξύ των οποίων είναι η εγκατάσταση διόπτρας.

Αρκετοί σχηματισμοί της 61ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Στριάμσκα -Κάρλοβο είναι ήδη οπλισμένοι με ένα βελτιωμένο νέο μοντέλο τουφεκιού Καλάσνικοφ και η εκτίμηση από τον στρατό είναι πολύ καλή.

mediapool.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr