«30 ευρωπαϊκές χώρες έχουν απενεργοποιήσει πλήρως ή εν μέρει τα ρωσικά κανάλια προπαγάνδας»


Μάρτιος 29, 2022. Ελλάδα.

Κίεβο.

Από τις 28 Μαρτίου, 30 ευρωπαϊκές χώρες έκλεισαν πλήρως ή εν μέρει τα κανάλια ρωσικής προπαγάνδας.

Σύμφωνα με την Ukrinform , αυτό αναφέρθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Τηλεόρασης και Ραδιοφωνικής Μετάδοσης.

«Συγχρόνως, οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές και τα μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να ενισχύουν την υποστήριξη της Ουκρανίας στον χώρο της πληροφόρησης - ο αριθμός των χωρών στις οποίες μεταδίδονται ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα στα ουκρανικά αυξάνεται συνεχώς», αναφέρει η ανακοίνωση.

Έτσι:

Ρουμανία. Σύμφωνα με απόφαση του Εθνικού Οπτικοακουστικού Συμβουλίου (CAN), οι ρουμανικές καλωδιακές εταιρείες μπορούν να αναμεταδώσουν δύο ουκρανικά τηλεοπτικά κανάλια, το Rada και το Espresso, χωρίς καν να απαιτούν από τους κατόχους δικαιωμάτων.

Μεγάλη Βρετανία. Η ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ανακαλέσει τις άδειες RT. Οι ουκρανικοί ραδιοτηλεοπτικοί φορείς καλούνται να μεταδώσουν τα προγράμματά τους στη χώρα με βάση τις βρετανικές πλατφόρμες (όπως Sky, Virgin, Freesat και Freeview).

Γερμανία. Τα γνωστά γερμανικά τηλεοπτικά κανάλια RTL και ntv θα ξεκινήσουν σύντομα ένα ειδησεογραφικό πρόγραμμα στα ουκρανικά.

Τσεχία. Στην Πράγα, το Radio Ukraine άρχισε να εκπέμπει ως μέρος του ομίλου Media Bohemia. Το περιεχόμενό του αποσκοπεί στην υποστήριξη των Ουκρανών πολιτών που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους για να ξεφύγουν από τη ρωσική επιθετικότητα.

Πολωνία. Η πολωνική ρυθμιστική αρχή έχει απαγορεύσει τα ρωσικά κανάλια και αντ' αυτού εκπέμπουν ουκρανικά τηλεοπτικά κανάλια. Ο μεγαλύτερος πολωνικός ραδιοφωνικός σταθμός RMF Group δημιούργησε ένα ραδιόφωνο στην ουκρανική γλώσσα «Τώρα ακούτε στο RMF Ουκρανικά!». Το ραδιοφωνικό πρόγραμμα ειδήσεων παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για τους Ουκρανούς πρόσφυγες στην Πολωνία όλο το εικοσιτετράωρο.

Βέλγιο. Στη Φλαμανδική Κοινότητα του Βελγίου, τα ρωσικά κανάλια προπαγάνδας αφαιρέθηκαν από την καλωδιακή τηλεόραση και άλλες πλατφόρμες.

Ολλανδία. Τα ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια Russia Today και Sputnik δεν έχουν άδεια και δεν εκπέμπουν σε τοπικά καλωδιακά ή επίγεια δίκτυα στην Ολλανδία.

Ελλάδα. Η ελληνική ρυθμιστική αρχή έχει απαγορεύσει τη μετάδοση ρωσικών καναλιών και έχει αποκλείσει την πρόσβαση σε ρωσικούς ιστότοπους μέσων ενημέρωσης.

Μολδαβία. Η ρυθμιστική αρχή της Μολδαβίας έχει απαγορεύσει τα ρωσικά και λευκορωσικά κανάλια, καθώς και το τηλεοπτικό κανάλι MIR.

Εσθονία. Η εσθονική ρυθμιστική αρχή ανέστειλε προσωρινά την αναμετάδοση προγραμμάτων ρωσικής προέλευσης.

Λιθουανία. Η ρυθμιστική αρχή της Λιθουανίας ανέστειλε προσωρινά την αναμετάδοση προγραμμάτων ρωσικής προέλευσης.

Λετονία. Η ρυθμιστική αρχή της Λετονίας έχει περιορίσει τη μετάδοση 28 προγραμμάτων που σχετίζονται με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία και στις αρχές Μαρτίου απέκλεισε πηγές ιστού που σχετίζονται με το Sputnik και άλλα ρωσικά μέσα. Τις επόμενες ημέρες, το τηλεοπτικό κανάλι Ukraine 24 θα είναι διαθέσιμο δωρεάν ως μέρος της επίγειας μετάδοσης στη Λετονία.

English Club TV . Το British English Club TV απαγόρευσε στα ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα και τους παρόχους να χρησιμοποιούν το σήμα του.

EBU. Η Ευρωπαϊκή Ένωση Γλωσσών έχει αποκλείσει τους Ρώσους από τον οργανισμό.

EPRA. Η Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Ρυθμιστικών Αρχών (EPRA) υποστήριξε την έκκληση του Εθνικού Συμβουλίου για την καταπολέμηση της ρωσικής προπαγάνδας στην Ευρώπη και κάλεσε όλες τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές να εντοπίσουν και να σταματήσουν τη ρωσική παραπληροφόρηση.

CDMSI. Η Ρωσία δεν θα εκπροσωπείται στις εργασίες της Διευθύνουσας Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα ΜΜΕ και την Κοινωνία της Πληροφορίας (CDMSI) και των επιτροπών της.

ΕΕ. Η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις στα κρατικά μέσα ενημέρωσης RT / Russia Today και Sputnik στην ΕΕ. Το Sputnik και το RT / Russia Today (RT English, RT UK, RT Germany, RT France και RT Spanish) έχουν ανασταλεί στην ΕΕ ή η αποστολή τους στην ΕΕ.

Google , Apple Inc. Το RT και το Sputnik έχουν αποκλειστεί ως πηγές πληροφοριών στην Ευρώπη, σύμφωνα με το ουκρανικό δημοσίευμα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr