Η Ιταλία στέλνει δύο ναρκαλιευτικά στον Εύξεινο Πόντο για εντοπισμό και εξουδετέρωση θαλάσσιων ναρκών


Μάρτιος 29, 2022. Ελλάδα.

Βουκουρέστι.

 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ρουμανίας Βασίλε Ντίνκου μετά τη συνάντησή του με τον Ιταλό ομόλογό του,  ανακοίνωσε ότι το ιταλικό πολεμικό Ναυτικό θα στείλει δύο ναρκαλιευτικά για να εντοπίσουν και να εξουδετερώσουν τις θαλάσσιες νάρκες που παρασύρονται από τις ουκρανικές ακτές.

Οι ρουμανικές ναυτικές δυνάμεις ανακοίνωσαν τη Δευτέρα, 28 Μαρτίου, ότι ανακάλυψαν νάρκη 80 χιλιόμετρα από το ακρωτήριο ‘Midia’. 

Η νάρκη παρατηρήθηκε γύρω στις 08:00, από το ρουμανικό ψαροκάικο ‘Olimpus 1’, ο καπετάνιος του οποίου ενημέρωσε αμέσως τις ρουμανικές αρχές.



Ο Βασίλε Ντίνκου λέει ότι το ΝΑΤΟ είναι σήμερα η ισχυρότερη και πιο αποτελεσματική αμυντική συμμαχία στον κόσμο και ότι η δύναμη του ΝΑΤΟ δίνεται από την ικανότητα των συμμάχων να ενεργούν από κοινού, συντονισμένα.

Σύμφωνα με το ρουμανικό  Πολεμικό Ναυτικό, το σκάφος «Viceamiral Constantin Bălescu»  πραγματοποίησε αποστολή εξουδετέρωσης θαλάσσιας νάρκης. 

Το ναρκαλιευτικό συνέλεξε τη νάρκη σε απόσταση περίπου 39 ναυτικών μιλίων από το ακρωτήρι Μίντια-  Capu Midia.



Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε τους Ιταλούς στρατιώτες στη Ρουμανία


Επίσης, ο Ρουμάνος Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε μαζί με τον Ιταλό Υπουργό Άμυνας, Λορέντζο Γκουερίνι, τους Ιταλούς στρατιώτες στη στρατιωτική βάση «Mihail Kogălniceanu», οι οποίοι βρίσκονται εκεί για να προστατεύσουν τον εναέριο χώρο της Ρουμανίας και του ΝΑΤΟ.

Ο Βασίλε Ντίνκου δήλωσε ότι η Ιταλία παρέχει μια συνεπή φόρμουλα συνεισφοράς στον εναέριο τομέα και μέσω της απόφασης να συμπληρώσει τον αριθμό των αεροσκαφών για την αεροπορική επιτήρηση ενισχυμένα με 4 αεροσκάφη Eurofighter «έχουμε ξεκάθαρη απόδειξη της δέσμευσης των Ιταλών εταίρων μας στο ΝΑΤΟ», τόνισε – σύμφωνα με τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr