Ουκρανία: Ανταλλαγή αιχμαλώτων και η πυρπόληση ρωσικού αποβατικού


Μάρτιος 25, 2022. Ελλάδα.

Η πρώτη πλήρης ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου πραγματοποιήθηκε μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας σε μορφή «10 με 10».

Επίσης σήμερα, 11 Ρώσοι πολίτες ναυτικοί στάλθηκαν στους Ρώσους, τους οποίους η Ουκρανία έσωσε από ναυαγισμένο πλοίο κοντά στην Οδησσό.

 

Ρωσικό αποβατικό πλοίο καταστράφηκε στο λιμάνι του Μπερντιάνσκ

 

Οι ναυτικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανέφεραν την καταστροφή ρωσικού μεγάλου αποβατικού πλοίου στο λιμάνι του Μπερντιάνσκ, το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού. Τα μηνύματα συμπληρώθηκαν με καρέ φωτογραφιών και βίντεο καταγραφής της καταστροφής του αντικειμένου.

Σημειώνεται ότι το πρωί της 24ης Μαρτίου, κάτοικοι της πόλης ανέφεραν στα κοινωνικά δίκτυα  για εκρήξεις και φωτιά στο λιμάνι. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, ρωσικά πλοία χτυπήθηκαν: ένα από αυτά βυθίστηκε, άλλα δύο έφυγαν εσπευσμένα από το σημείο του συμβάντος.

 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εκτίμησαν τις απώλειες του εχθρού

 

Από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 24 Μαρτίου, οι συνολικές απώλειες των Ρώσων στρατιωτών στο έδαφος της Ουκρανίας ανήλθαν σε περίπου 15.800 άτομα. Επίσης, καταστράφηκαν τέσσερα εχθρικά πλοία, 47 συστήματα αεράμυνας, 530 άρματα μάχης κ.λπ.

Το ΝΑΤΟ αναπτύσσει στρατό στην Ανατολική Ευρώπη

Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών αποφάσισαν να δημιουργήσουν τέσσερις επιπλέον πολυεθνικές ομάδες μάχης. Θα τοποθετηθούν στο έδαφος της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας. Η Ουκρανία θα λάβει επίσης σημαντική στρατιωτική υποστήριξη - αντιαρματικά και αντιπυραυλικά συστήματα, drones, καθώς και εξοπλισμό για προστασία από βιολογικές, ραδιολογικές, χημικές και πυρηνικές απειλές.

Η ΕΕ αντέδρασε στο αίτημα της Ρωσικής Ομοσπονδίας να πληρώσει το φυσικό αέριο σε ρούβλια

Καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν θα πληρώσει τη Ρωσία για το παρεχόμενο αέριο σε ρούβλια. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Γιάνεζ Γιάνσα. Ο επικεφαλής της σλοβενικής κυβέρνησης πρόσθεσε ότι θεωρεί σημαντικό να απαλλαγούμε από την εξάρτηση από τους ρωσικούς φορείς ενέργειας.

korrespondent.net

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr