Εξουδετερώθηκε παρασυρόμενη νάρκη στα χωρικά ύδατα της Ρουμανίας


Μάρτιος 28, 2022. Ελλάδα.

 

Το αρχηγείο του ρουμανικού ναυτικού ανακοίνωσε την εκκαθάριση νάρκης που παρασυρόμενη έφθασε στα χωρικά ύδατα της χώρας.

Στη Μαύρη Θάλασσα, 70 χλμ. από το ρουμανικό εκπαιδευτικό κέντρο ‘Capu Midia’ στα νοτιοανατολικά της χώρας, εντοπίστηκε θαλάσσια  νάρκη, ανακοίνωσε το πολεμικό ναυτικό της χώρας.

Σύμφωνα με τον ρουμανικό στρατό, ο ναρκοθέτης «Αντιναύαρχος Κονσταντίν Μπελέσκου», μαζί με μια ομάδα σκαπανέων που επέβαιναν σε ρουμανικό σκάφος, μετέβη στην περιοχή όπου ανακαλύφθηκε παρασυρόμενη νάρκη. 

Η θαλάσσια νάρκη εντοπίστηκε το πρωί από μια εντόπια ψαρότρατα. Αργότερα, το αρχηγείο του Πολεμικού Ναυτικού ανέφερε ότι «η νάρκη καταστράφηκε χωρίς προβλήματα».

Σημειώνεται ότι στις 19 Μαρτίου το Κέντρο Δημοσίων Σχέσεων (DSP) της FSB ανέφερε ότι μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής, το Ουκρανικό Ναυτικό τοποθέτησε νάρκες στη Μαύρη Θάλασσα και θα μπορούσαν να μεταφερθούν στο Βόσπορο και περαιτέρω στη Μεσόγειο Θάλασσα. 

Σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών, περίπου 420 νάρκες και ναρκοπέδια, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κατασκευάστηκαν στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα, εγκαταστάθηκαν στις προσεγγίσεις στα λιμάνια της Οδησσού, του Οτσάκοφ, του Τσερνομόρσκ και του Γιούζνικ.

Gazeta.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr