Οι αρχηγοί κυβερνήσεων της νοτιοανατολικής Ευρώπης συναντώνται στη Σόφια


Μάρτιος 28, 2022. Ελλάδα.

 Οι αρχηγοί κυβερνήσεων των χωρών μελών του ΝΑΤΟ της νοτιοανατολικής Ευρώπης συναντώνται στη Σόφια. 

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022. Η συνάντηση φιλοξενείται από τον Πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Κιρίλ Πέτκοφ.

Στη συνάντηση της Δευτέρας στη Σόφια, η Ρουμανία εκπροσωπείται από τον Πρωθυπουργό Νικολάε Τσιούκα. Η συνάντηση των αρχηγών κυβερνήσεων πραγματοποιείται στο  «Μπογιάνα Ρέζιντενς» στη Σόφια.

Η συνάντηση «θα δώσει την ευκαιρία για εμβάθυνση των διαβουλεύσεων σχετικά με τις συνέπειες της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και την ασφάλεια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Αυτές οι συνομιλίες γίνονται την κατάλληλη στιγμή, δεδομένου ότι διοργανώνονται αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, την περασμένη εβδομάδα, στην οποία συμμετείχα μαζί με τον Πρόεδρο της Ρουμανίας, Κλάους Γιοχάνις», δήλωσε ο πρωθυπουργός Τσιούκα.

Η σύνοδος ολομέλειας θα εξετάσει θέματα σχετικά με το πώς η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα επηρεάσει την περιφερειακή ασφάλεια βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, καθώς και τρόπους ενίσχυσης του συντονισμού και της συνεργασίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. 

Στο πλαίσιο της συνάντησης στη Σόφια, ο Ρουμάνος πρωθυπουργός θα έχει διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους του από τη Βουλγαρία,  Κιρίλ Πέτκοφ, Μαυροβούνιο, Ζντράβκο Κριβοκάπιτς και τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας,  Ντίμιταρ Κοβάτσεφσκι.

 

Romania Libera.ro

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr