Ομιλία Ζελένσκι στο Βελγικό Κοινοβούλιο: Η Μαριούπολη σήμερα είναι το χειρότερο μέρος στην Ευρώπη


Φωτογραφία: Le Soir.be

Μάρτιος 31, 2022. Ελλάδα.

Απευθυνόμενος στα μέλη του βελγικού κοινοβουλίου, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι  μίλησε για τη μεγάλη καταστροφή στη Μαριούπολη και τους κάλεσε να παροτρύνουν όλους τους άλλους Ευρωπαίους να κάνουν περισσότερα για την Ουκρανία.

«Σήμερα είναι το χειρότερο μέρος στην Ευρώπη. Υπάρχει κόλαση. Υπάρχει μια καταστροφή που όλοι γνωρίζουν, όλος ο κόσμος. Αλλά κανείς δεν είναι αρκετά αποφασισμένος να βοηθήσει να σταματήσει η καταστροφή σε αυτήν την πόλη και σε άλλες πόλεις της χώρας μας», είπε ο Ζελένσκι, σύμφωνα με την ουκρανική ‘EuroIntergration’.

Τόνισε ότι όταν η Ουκρανία μιλά για αεροπλάνα, τανκς, συστήματα πυροβολικού, αντιπλοϊκά όπλα, αυτό είναι που πραγματικά χρειάζεται τα οποία έχουν οι χώρες της ΕΕ, οι χώρες του ΝΑΤΟ.

«Οι υπερασπιστές μας αξίζουν να σταματήσουν οι ευρωπαϊκές εταιρείες, επιτέλους, να βγάζουν χρήματα με αυτούς που προσπαθούν να μας καταστρέψουν. Οι υπερασπιστές μας αξίζει να μην σκέφτονται τα κριτήρια, αλλά να ξέρουν ότι η Ουκρανία θα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γιατί αν χάσουν, αν χάσουμε τη Μαριούπολη και άλλες πόλεις της Ουκρανίας δεν θα έχουν πλέον μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί η τυραννία θα έρθει να σας αφαιρέσει ό,τι κατέχετε και για το οποίο είστε περήφανοι», είπε ο πρόεδρος.

Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε τους Βέλγους, οι οποίοι έχουν ήδη δεχθεί περισσότερους από 30.000 Ουκρανούς που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους λόγω του πολέμου.

«Αλλά είστε εσείς, η καρδιά της Ευρώπης, που μπορείτε να εμπνεύσετε όλους τους άλλους Ευρωπαίους να κάνουν περισσότερα. Για να μας βοηθήσετε να διώξουμε τους κατακτητές από την Ουκρανία και να αποκαταστήσουμε μια πολύτιμη ειρήνη. Μια ειρήνη που κοστίζει περισσότερο από κάθε αξία από οποιαδήποτε διαμάντια. Περισσότερο από οποιαδήποτε συμφωνία με τη Ρωσία. Περισσότερο από οποιοδήποτε ρωσικό πλοίο στα ευρωπαϊκά λιμάνια. Περισσότερο από οποιοδήποτε βαρέλι ρωσικού πετρελαίου», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι το Βέλγιο αποφάσισε να αποπέμψει 21 Ρώσους διπλωμάτες για συμμετοχή σε κατασκοπευτικές δραστηριότητες.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr