«Στην απογραφή της Βόρειας Μακεδονίας οι Βούλγαροι δεν είναι 3504, αλλά 1.073.299 ή 54,25% του πληθυσμού»… (βουλγαρικό δημοσίευμα)

 


Μάρτιος 31, 2022. Ελλάδα.

Σόφια.

Θέλω να κοιτάξετε προσεκτικά αυτόν τον χάρτη. Δείχνει τις τρεις επίσημα αναγνωρισμένες βουλγαρικές μειονότητες - στη Σερβία, το Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία, καθώς και τις ανεπίσημα αναγνωρισμένες ακόμη βουλγαρικές, αλλά χαρακτηρισμένες ως «σλαβικές» στην Ελλάδα. Οι εν λόγω «Σλάβοι» μιλούν καθαρά βουλγαρικά, γράφει ο Κριστιάν Σκβάρεκ στην βουλγαρική εφημερίδα ‘Trud’.

Συνεχίζει:

Παρατηρείτε τίποτα; Με έναν ιδιαίτερα «περίεργο» τρόπο οι Βούλγαροι περικύκλωσαν τη Δημοκρατία της «Βόρειας Μακεδονίας».

Την ίδια ώρα, τα Σκόπια ανακοίνωσαν χθες ότι στην πρόσφατη απογραφή στη χώρα τους καταγράφηκαν μόνο 3504 Βούλγαροι.  Δηλαδή, 3504 =τίποτα.

 Υπάρχουν πιο ανοιχτά δηλωμένοι Βούλγαροι σε κάθε ένα από αυτά τα κόκκινα σημεία που βλέπετε στον χάρτη. Μέσα στην ίδια τη  Βόρεια Μακεδονία - γιοκ.

Πολύ παράξενο. Ίσως δεν υπάρχει άλλη τέτοια περίπτωση στον κόσμο. Είναι δυνατόν εμείς οι Βούλγαροι να έχουμε εγκατασταθεί στην ιστορία με τέτοιο τρόπο που να έχουμε περικυκλώσει ειδικά τα σύνορα της  «Βόρειας Μακεδονίας» με σχεδόν πλήρη ακρίβεια, χωρίς να μπούμε μέσα;

Φυσικά και όχι. 

Η απλή απάντηση είναι ότι στην απογραφή στη ‘Μακεδονία’ οι Βούλγαροι δεν είναι 3504, αλλά 1.073.299 ή 54,25% του πληθυσμού. 

Όλοι όσοι αυτοπροσδιορίστηκαν ως «Μακεδόνες». Γι' αυτό οι μειονότητες μας «αγκαλιάζουν» με τόση ακρίβεια τη ‘Μακεδονία’ από όλες τις πλευρές - γιατί η ίδια είναι μια περιοχή όπου κυριαρχούν οι Βούλγαροι. Ιστορικά, στον 20ο αιώνα, και τώρα.

Μόνο αυτή η θέση μπορεί να είναι μια υπεύθυνη εθνική πολιτική της Σόφιας. 

Όλα τα άλλα είναι προδοσία.

 Και με την αδυσώπητη ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ, που ετοιμάζει η σημερινή κυβέρνηση, αυτή η προδοσία θα επισημοποιηθεί οριστικά και αμετάκλητα, γράφει το κείμενο.

 

--

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr