Μαριούπολη: Πάνω από χίλιοι πεζοναύτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας παραδόθηκαν- ρωσικό δημοσίευμα


Απρίλιος 13, 2022. Ελλάδα.

 

Ο πολεμικός ανταποκριτής της Πανρωσικής Κρατικής Εταιρείας Τηλεόρασης και Ραδιοφωνίας- VGTRK  Αλεξάντερ Σλάντκοφ έγραψε στο Telegram ότι στη Μαριούπολη περισσότεροι από χίλιοι Ουκρανοί πεζοναύτες παραδόθηκαν στις δυνάμεις ασφαλείας του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ- DNR.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τους Ουκρανούς στρατιώτες που παραδόθηκαν, 300 τραυματίστηκαν, 90 δεν μπορούσαν ούτε καν να κινηθούν μόνοι τους.

Μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι από 800 υγιείς άνθρωποι, επεσήμανε ο Σλάντκοφ.



«Αν όλα τελειώσουν σύμφωνα με το σχέδιο, η άμυνα, η οποία οργανώθηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στο Μεταλλουργικό εργοστάσιο που φέρει το όνομά Ίλιτς, έπεσε. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της κοινής δουλειάς των δυνάμεων ασφαλείας και των ειδικών υπηρεσιών στη Μαριούπολη», ανέφερε ο πολεμικός ανταποκριτής.

Επίσης, αυτές οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από τον επικεφαλής της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ.

 Έγραψε ότι οι ουκρανικές ομάδες διαλύονται η μία μετά την άλλη, δεν ξέρουν τι να κάνουν με τους τραυματίες, δεν καταλαβαίνουν πού να απευθυνθούν και τι να κάνουν μετά. Ο Καντίροφ πρόσθεσε ότι η αντίσταση είναι άχρηστη, αφού ουσιαστικά δεν έχουν απομείνει μάχιμες δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον Καντίροφ, μόνο ξεχωριστές μικρές ομάδες επιχειρούν αυτή τη στιγμή στην περιοχή, οι οποίες «για κάποιο λόγο φοβούνται να παραδοθούν με λευκή σημαία στον ρωσικό στρατό». 

Απευθύνθηκε προς το μέρος τους, διαβεβαιώνοντάς τους ότι δεν υπήρχε λόγος να φοβούνται, αλλά ότι ήταν απαραίτητο να σκεφτούν τους συγγενείς, τους τραυματίες, τη δική τους ζωή και τη ζωή των άλλων, γράφει το δημοσίευμα.

gazeta.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr