Βυθίστηκε η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας- τι λένε Ρώσοι και Ουκρανοί

 


Απρίλιος 14, 2022. Ελλάδα.

Μόσχα.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε ότι πυρομαχικά πυροδοτήθηκαν στο πυραυλικό καταδρομικό Moskva του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσικής Ομοσπονδίας μετά από πυρκαγιά, αναφέρει το TASS.

Σύμφωνα με το υπουργείο το πλοίο υπέστη σοβαρές ζημιές, όλο το πλήρωμα εκκενώθηκε.

Η αιτία της πυρκαγιάς δεν έχει αναφερθεί.

Το Moskva είναι ένα καταδρομικό πυραύλων ρωσικής φρουράς, το κύριο πλοίο του Project 1164 Atlant. 

Μετά τον παροπλισμό του έργου 1123 ανθυποβρυχιακό καταδρομικό Moskva, κληρονόμησε το όνομά του και έγινε η ναυαρχίδα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας. 

Το 2008–2009 συμμετείχε σε ναυτικές ασκήσεις στη Μεσόγειο Θάλασσα, στις ασκήσεις διοίκησης και επιτελείου Vostok-2010 και Kavkaz-2012, στους ρωσο-κινεζικούς ελιγμούς Friendship Bridge-2015 κ.λπ.


Με διάταγμα του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στις Στις 16 Μαΐου 2016, του απονεμήθηκε το παράσημο του Nakhimov για υπηρεσίες για τη διασφάλιση της ασφάλειας του κράτους, τις υψηλές επιδόσεις στην εκπαίδευση μάχης, το θάρρος και την αφοσίωση που έδειξε το προσωπικό κατά την εκτέλεση καθηκόντων μάχιμης εκπαίδευσης.

gazeta.ru

 

Ουκρανικοί πύραυλοι  χτύπησαν τη ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας  


Κίεβο.

Το καταδρομικό «Moskva» υπέστη σοβαρές ζημιές μετά από επίθεση από ουκρανικούς πυραύλους. Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, το πλοίο βυθίστηκε.

Αφού έγινε γνωστό το βράδυ της 13ης Απριλίου για την επίθεση στο ρωσικό καταδρομικό Moskva στη Μαύρη Θάλασσα, μόνο το βράδυ παρουσίασαν την εκδοχή τους για τα γεγονότα στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

 Σύμφωνα με αυτούς, το καταδρομικό πυραύλων Moskva, το οποίο είναι η ναυαρχίδα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, υπέστη σοβαρές ζημιές μετά την έκρηξη των πυρομαχικών.

 Επίσης, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το πλήρωμα εκκενώθηκε πλήρως, διαπιστώνονται τα αίτια της πυρκαγιάς.

Ωστόσο, είναι γνωστά. Ορισμένες πηγές στην Ουκρανία ανέφεραν επίθεση σε ρωσικό καταδρομικό από εγχώριους πυραύλους κρουζ του συγκροτήματος Neptune.

Μετά από αυτό, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες από ρωσικές πηγές , το ρωσικό πλοίο πήγε στον... βυθό, γράφει το ουκρανικό δημοσίεύμα.

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr