Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε αμοιβή για Ρώσους αξιωματικούς των μυστικών υπηρεσιών


Απρίλιος 28, 2022. Ελλάδα.

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσφέρουν αμοιβή έως και 10 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με έξι αξιωματικούς των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών που συμμετείχαν στην κυβερνοεπίθεση του 2017 με το κακόβουλο λογισμικό NotPetya, αναφέρει ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με αυτήν,  ζητούνται πληροφορίες για έξι αξιωματικούς της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας (GRU) για το ρόλο τους σε μια εγκληματική συνωμοσία που περιλάμβανε κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο που επηρέασαν κρίσιμες υποδομές των ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι το κακόβουλο λογισμικό NotPetya μπήκε σε δραστηριότητα στις 27 Ιουνίου 2017, κατακλύζοντας ιστότοπους ουκρανικών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων τραπεζών, υπουργείων, εφημερίδων και εταιρειών ηλεκτρισμού. Παρόμοιες μολύνσεις αναφέρθηκαν στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Πολωνία, τη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία.

Οι συμμετέχοντες στη συνωμοσία ήταν οι αξιωματικοί της GRU, Γιούρι Αντριένκο, Σεργκέι Ντετιστόφ, Πάβελ Φρόλοφ, Ανατόλι Κοβάλεφ, Άρτεμ Οτσιτσένκο και Πετρ Πλίσκιν. 

Η κυβερνοεπίθεση κόστισε στις Ηνωμένες Πολιτείες σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε ζημιές.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr