Η Βουλγαρία προτρέπει τους πολίτες να αποφεύγουν ταξίδια στη Μολδαβία


Απρίλιος 28, 2022. Ελλάδα.

Το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τους πολίτες να μην ταξιδέψουν στη Μολδαβία λόγω της ολοένα και πιο δύσκολης κατάστασης στη χώρα, κυρίως λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων στην μη αναγνωρισμένη Υπερδνειστερία. 

Η επίσημη ανακοίνωση δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του βουλγαρικού υπουργείου.

«Δεδομένης της ολοένα και πιο δύσκολης κατάστασης στη Δημοκρατία της Μολδαβίας και γύρω από αυτήν, καλούμε τους συμπατριώτες μας να απόσχουν από οποιαδήποτε ταξίδια στη χώρα», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. Συνιστάται στους Βούλγαρους πολίτες που διαμένουν προσωρινά ή μόνιμα στο έδαφος της Μολδαβίας να εγκαταλείψουν τη χώρα το συντομότερο δυνατό με προσωπικά μέσα μεταφοράς.

Στο μεταξύ οι αρχές της Μολδαβίας απέκλεισαν οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια για την επίλυση του ζητήματος της Υπερδνειστερίας. 


Η Ουκρανία προσπαθεί να εμπλέξει τη Μολδαβία...


Έτσι, η υπηρεσία Τύπου του Γραφείου Επανένταξης του Υπουργικού Συμβουλίου της χώρας αντέδρασε στην απειλή για κατάληψη της Υπερδνειστερίας, που είχε εκφράσει νωρίτερα ο σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι, ο Αλεξέι Αρέστοβιτς.

Στις 27 Απριλίου, το Υπουργείο Εσωτερικών της μη αναγνωρισμένης Μολδαβικής Δημοκρατίας της Πριντνεστροβίας (PMR) ανέφερε ότι βολές πυροβόλων πραγματοποιήθηκαν από την Ουκρανία προς την κατεύθυνση του χωριού Πριντνεστρόβιαν Κολμπάσνα. 

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι το πρωί άνοιξαν πυρ από την ουκρανική πλευρά προς την κατεύθυνση του οικισμού.

lenta.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr