Σαουδική Αραβία: Συνελήφθησαν ανώτεροι αξιωματικοί του στρατού για διαφθορά


Απρίλιος 18, 2022. Ελλάδα.


Χθες, Κυριακή, οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσαν τη σύλληψη ορισμένων ανώτερων αξιωματικών στα Υπουργεία Άμυνας και Εσωτερικών, συμπεριλαμβανομένου ενός πιλότου (απόστρατου) από τη Βασιλική Αεροπορία, για κατηγορίες διαφθοράς, για αποδοχή δωροδοκιών ύψους εννέα εκατομμυρίων ριάλ ( περίπου 1,4 εκατομμύριο δολάρια), ένα πολυτελές αυτοκίνητο με εκτιμώμενη αγοραία αξία μισού εκατομμυρίου ριάλ από έναν ντόπιο πολίτη.

Το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε ότι ο Σαουδάραβας πολίτης εργάζεται σε μια εταιρεία που βρίσκεται σε επαφή με την Πολεμική Αεροπορία, η οποία πλήρωσε στον απόστρατο στρατηγό αυτό το ποσό σε δόσεις με αντάλλαγμα να λάβει έγκριση για την προμήθεια εξοπλισμού σε έναν από τους τομείς του Υπουργείου Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας.

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας συνέλαβαν επίσης δύο στρατιωτικούς που εργάζονταν για τη Γενική Διεύθυνση Διαβατηρίων σε ένα από τα λιμάνια της ηπειρωτικής χώρας για δωροδοκίες 65.000 ριάλ σε αντάλλαγμα για παράνομη είσοδο στο βασίλειο.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο διευθυντής εποπτείας συνέλαβε έναν αξιωματικό με το βαθμό του αντισυνταγματάρχη, ο οποίος εργάζεται στον γενικό διευθυντή πολιτικής άμυνας σε μία από τις περιοχές, για δωροδοκία 509.000 ριαλίων σε δόσεις από δύο κατοίκους που εργάζονταν σε εμπορική οντότητα.

 Η Αρχή προχώρησε επίσης σε σειρά άλλων ενεργειών, συμπεριλαμβανομένης της σύλληψης πέντε υπαλλήλων του Υπουργείου Υγείας, για κλοπή ποσού (9.263.900) ριάλ, που είναι οι μισθοί και τα δικαιώματα υπαλλήλων του Υπουργείου Εξωτερικών που εγκατέλειψαν το βασίλειο μετά τη λήξη των συμβάσεων τους, μεταφέροντας τα δικαιώματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Η Αρχή επιβεβαίωσε ότι συνεχίζει να παρακολουθεί και να εποπτεύει οποιονδήποτε βλάπτει τα δημόσια ταμεία ή εκμεταλλεύεται τη θέση του για δικό του συμφέρον.

nziv.net

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr