Κοινή άσκηση της αστυνομίας Κοσσυφοπεδίου και EULEX


Απρίλιος 19, 2022. Ελλάδα.

Πρίστινα.

Η Αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου και η EULEX πραγματοποίησαν άσκηση πεδίου στο στρατόπεδο Βρέλα στην Πρίστινα, στην οποία συμμετείχαν ο Αρχηγός της EULEX Κοσσυφοπεδίου Λαρς Γκούναρ Βίγκμαρκ, εκπρόσωποι της KFOR, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Μπλερίμ Γκασάνι και ο Αρχηγός της Αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου Σαμεντίν Μεχμέτι.

Στην άσκηση που είχε την ονομασία «Γρήγορη Δράση» η Αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου και η EULEX έδειξαν τις επαγγελματικές τους ικανότητες.

«Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου, με τους ειδικούς αξιωματούχους της δημόσιας τάξης και τις ειδικές μονάδες της EULEX, πραγματοποίησαν κοινές εκπαιδεύσεις και ασκήσεις σε διάφορα επίπεδα, με επαγγελματικές κοινές δράσεις  που έχουν ως στόχο τη διατήρηση της δημόσιας τάξης και την εξασφάλιση της ασφάλειας», ανέφερε η αστυνομία.

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Σαμεντίν Μεχμέτι και ο αρχηγός της αποστολής EULEX Βίγκμαρκ ανέφεραν ότι η δέσμευση των αστυνομικών μονάδων είναι πολύ επαγγελματική και ότι η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου και η EULEX έχουν την ικανότητα να αντιδράσουν.

Τόνισαν ότι κοινός στόχος είναι η διατήρηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

kosovo-online.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr