Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας ‘εξουδετέρωσαν’ 11 Κούρδους αυτονομιστές


Μάιος 10, 2022. Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, στην επιχείρηση «Eren Kış-9 ( στο Όρος Ağrı)»  κατά των Κούρδων αυτονομιστών του PKK έλαβαν μέρος δυνάμεις της τουρκικής στρατοχωροφυλακής με δύναμη 1592 ανδρών, χωρισμένοι σε ομάδες,  υποστηριζόμενες από την πολεμική αεροπορία, με αναγνωριστικά και επιθετικά UAV.

Επίσης συμμετείχαν σε αυτήν, όπως σημειώνει το δημοσίευμα της 9ης Μαΐου, κομάντο της χωροφυλακής της ομάδας ειδικών επιχειρήσεων ((JÖH) και των αστυνομικών ειδικών επιχειρήσεων(PÖH) καθώς και ομάδες φρουρών της περιοχής.

Εντοπίστηκαν μέλη της αυτονομιστικής οργάνωσης που κρυβόντουσαν σε σπήλαιο μήκους 100 μέτρων στο όρος Άγρι στην ανατολική Τουρκία, κοντά στα σύνορα με το Ιράν.

«Μετά τις εκκλήσεις των δυνάμεων ασφαλείας, που περικύκλωσαν το σπήλαιο όπου είχαν καταφύγει οι τρομοκράτες, να «παραδοθούν» απαντήθηκαν με πυρά, βομβαρδίστηκαν τα σημεία κοντά στους στόχους που είχε καθορίσει η Διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας», σημειώνεται.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η λεγόμενη Ομάδα Άγρι εξουδετερώθηκε, αποτελούμενοι από 11 Κούρδους αυτονομιστές καθώς και ο λεγόμενος υπεύθυνος του Όρους Άγρι του PKK.

«Επιπλέον, καταστράφηκαν 28 -αποθήκες-καταφύγια, 23 νάρκες-IED, ενώ κατασχέθηκαν  2 θερμικές διόπτρες, 2 διόπτρες με όπλα, 2 μεγάλα και 4 μικρά ραδιόφωνα και μεγάλες ποσότητες όπλων, πυρομαχικών, τροφίμων και διαβίωσης και οργανωτικά έγγραφα».

Ajans Haber

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr