Ασυνήθιστο περιστατικό στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν: Πριν από την απογείωση, οι επιβάτες έλαβαν βίντεο με συντριβή αεροπλάνου

 Μια από τις φωτογραφίες που έλαβαν στα κινητά τους οι επιβάτες του τουρκικού αεροσκάφους που προκάλεσε πανικό


Μάιος 10, 2022. Ελλάδα.

Τελ Αβίβ.

Ένα ασυνήθιστο περιστατικό έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν. Κατά τη στιγμή που αεροσκάφος της Anadolu Jet,  θυγατρική της Turkish Airlines,  βρισκόταν σε ετοιμότητα απογείωσης, επιβάτες που έφεραν iPhone ανέφεραν στο πλήρωμα πτήσης ότι είχαν αρχίσει να λαμβάνουν φωτογραφίες και βίντεο από συντριβές αεροπλάνων στα κινητά τους τηλέφωνα. Επικράτησε πανικός.

Ο πιλότος του αεροπλάνου, που έμαθε για το συμβάν, αποφάσισε να επιστρέψει το αεροπλάνο στον τερματικό σταθμό και να αναφέρει το περιστατικό στο τμήμα ασφαλείας στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν.


Τώρα, σύμφωνα με την Αρχή Αεροδρομίων, τα πληρώματα ασφαλείας λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους επιβάτες, συμπεριλαμβανομένου του εκ νέου ελέγχου των επιβατών και των αποσκευών τους. 

Όλα τα βήματα που έγιναν είναι σε συνεργασία και συντονισμό με τον κυβερνήτη πτήσης που έχει επιδείξει μεγάλη ευθύνη στην απόφαση επιστροφής του αεροσκάφους στον τερματικό σταθμό.

«Υπήρχαν κάποιοι επιβάτες που τρόμαξαν πολύ από τα βίντεο και ζήτησαν από το πλήρωμα πτήσης να μην απογειωθεί γιατί φοβήθηκαν ότι το αεροπλάνο θα συντριβεί», είπε ένας επιβάτης στο προσωπικό ασφαλείας στο πεδίο. 

«Υπήρξε ένας πολύ μεγάλος πανικός και ο πιλότος αποφάσισε να ενημερώσει την αστυνομία και τις δυνάμεις ασφαλείας που θα έλεγχαν το αεροπλάνο για βόμβα».

 

Επιβάτες ‘έπαιζαν’ με βίντεο συντριβής αεροσκαφών

 
Άλλη μια φωτογραφία που έφερε τον πανικό στους επιβάτες του τουρκικού αεροσκάφους

Ορισμένοι επιβάτες που επέβαιναν στο αεροπλάνο είναι αυτοί που έστειλαν τα βίντεο χρησιμοποιώντας την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων iPhone. 

Πρόκειται για 9 κατοίκους ενός χωριού στη Δυτική Γαλιλαία. Αποβιβάστηκαν από το αεροπλάνο από την ασφάλεια της Αρχής Αεροδρομίων και αυτή τη στιγμή ερευνώνται με την υποψία ότι διέπραξαν σοβαρό αδίκημα διάδοσης ψευδών πληροφοριών που προκαλούν φόβο και πανικό στο κοινό.

mako.co.il

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr