Αμερικανικές Υπηρεσίες: Η Ρωσία σκοπεύει να δημιουργήσει χερσαίο διάδρομο προς την Υπερδνειστερία

 


Μάιος 10, 2022. Ελλάδα.

Η Μόσχα σκοπεύει να επεκτείνει τη χερσαία γέφυρα από το Ντονμπάς στην Κριμαία και δυτικότερα να τη συνδέσει με την Υπερδνειστερία, γράφει ουκρανικό δημοσίευμα.

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σχεδιάζει να αυξήσει τον χερσαίο διάδρομο προς την υπό ρωσική κατοχή Υπερδνειστερία και να αποκτήσει τον έλεγχο της ακτής της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας. Αυτό δήλωσε η επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ Αβρίλ Χέινς κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

 Σύμφωνα με αυτήν, η Μόσχα σκοπεύει να συνδεθεί με την Υπερδνειστερία. Αυτό θα σήμαινε πλήρη αποκοπή της Ουκρανίας από τη Μαύρη Θάλασσα.

 Η Χέινς σημείωσε επίσης ότι για να χτιστεί μια τέτοια χερσαία σύνδεση με την Υπερδνειστερία, η Ρωσία πρέπει να κηρύξει γενική κινητοποίηση στη χώρα.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι του ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι ο στρατός στην Υπερδνειστερία βρίσκεται σε ετοιμότητα μάχης.

ua.korrespondent.net

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr