Ρωσία: Καταστροφική για την Ουκρανία η απόπειρα κατάληψης του Νησιού των Φιδιών


Το Νησί των Φιδιών (Zmeiny)

 

Μάιος 10, 2022. Ελλάδα.

«Η απόπειρα κατάληψης του Νησιού των Φιδιών -Zmeiny, από τον ουκρανικό στρατό, οδήγησε στον «ανούσιο θάνατο» περισσότερων από 50 Ουκρανών στρατιωτών και στην απώλεια ενός αριθμού στρατιωτικού εξοπλισμού, που έγινε «καταστροφική για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας». 

Την άποψη αυτή συμμερίστηκε ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Αυτή η περιπέτεια κατέληξε σε καταστροφή για την Ουκρανία. Η αλόγιστη εκστρατεία δημοσίων σχέσεων του καθεστώτος του Κιέβου για την κατάληψη του νησιού Zmeiny την παραμονή της Ημέρας της Νίκης οδήγησε στον παράλογο θάνατο περισσότερων από πέντε δωδεκάδων Ουκρανών μαχητών και στρατιωτικού προσωπικού των επίλεκτων μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας», εξήγησε ο Κονασένκοφ.

Κατά την επιχείρηση κατάληψης από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις του Νησιού των Φιδιών, χάθηκαν επίσης 14 αεροσκάφη και ελικόπτερα και 30 drones. Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν τρία ελικόπτερα Mi-8 με στρατιώτες και ένα ελικόπτερο υποστήριξης Mi-24.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοινώσει για τις αποτυχημένες προσπάθειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να καταλάβουν το Νησί των Φιδιών. 

Τις τελευταίες δύο ημέρες, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν κάνει πολλές προσπάθειες να εξαπολύσουν αεροπορική και θαλάσσια επίθεση στο νησί, κάτι που είναι σημαντικό για τη διασφάλιση του ελέγχου του βορειοδυτικού τμήματος Εύξεινου Πόντου.

lenta.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr