Daily Express: Η επιδημία παχυσαρκίας απειλεί την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ


Μάιος 10, 2022. Ελλάδα.

Η επιδημία της παχυσαρκίας στις ΗΠΑ μειώνει τη μαχητική ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων περιορίζοντας τον αριθμό των διαθέσιμων νεοσύλλεκτων, γράφει η Gazeta.ru επικαλούμενη την  Daily Express που αναφέρεται σε μελέτη επιστημόνων.

Η παχυσαρκία συνεχίζει να επηρεάζει τον αμερικανικό στρατό παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης και του Υπουργείου Άμυνας, δήλωσε η Σάρα Πόλις, διατροφολόγος στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι.

«Πρόκειται για ένα σύνθετο ζήτημα που έχει βαθύ αντίκτυπο στην εθνική ασφάλεια περιορίζοντας τον αριθμό των διαθέσιμων νεοσύλλεκτων, μειώνοντας τον αριθμό των υποψηφίων για επαναστρατολόγηση και ενδεχομένως μειώνοντας την ετοιμότητα της αποστολής», είπε.

Ο Πόλις πρόσθεσε ότι επιπλέον, τα υπάρχοντα προβλήματα του αμερικανικού στρατού είναι η μεταβαλλόμενη δημογραφική κατάσταση του στρατιωτικού προσωπικού και η έλλειψη επισιτιστικής ασφάλειας μεταξύ των οικογενειών των στρατιωτικών.

Το άρθρο σημειώνει ότι η σύνδεση μεταξύ της δημόσιας υγείας των ΗΠΑ και της εθνικής ασφάλειας εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1946. 

Εκείνη την εποχή, ο υποσιτισμός ήταν ένα πρόβλημα, το οποίο αντιμετωπίστηκε με την εισαγωγή του Εθνικού Προγράμματος για το Γεύμα των Σχολείων. 

Έκτοτε, τα αυξημένα μεγέθη μερίδων και η δραματική αύξηση της περιεκτικότητας σε θερμίδες του αμερικανικού φαγητού, μεταξύ άλλων παραγόντων, συνέβαλαν στην αύξηση βάρους και στη μείωση του αριθμού των ατόμων που δικαιούνται στρατιωτική θητεία.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr