Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Μόσχα: Εξτρεμιστικός ο χαρακτηρισμός της Ρωσίας ως ‘κράτος που υποστηρίζει την τρομοκρατία’- από την Λιθουανία

 Σύμφωνα με το Radio Sputnik και τα 128 μέλη του Λιθουανικού  Σέιμα  ψήφισαν υπέρ αυτού του ψηφίσματος

Μάιος 11, 2022. Ελλάδα.

 

Η απόφαση του Λιθουανικού  Σέιμα (Κοινοβούλιο) να αναγνωρίσει τη Ρωσία ως «κράτος που υποστηρίζει και εφαρμόζει την τρομοκρατία» είναι εξτρεμιστική, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Σε χώρες που υιοθετούν τέτοια... κείμενα, διακηρύξεις, δηλώσεις, κάνουν τέτοια, εν γένει, εξτρεμιστικά βήματα, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να τα ονομάσουμε... Όλες αυτές οι χώρες είναι μέλη του ΝΑΤΟ. Τις τελευταίες δεκαετίες, έχουμε δει επανειλημμένα παράνομες, επιθετικές ενέργειες του ΝΑΤΟ, που οδήγησαν σε μεγάλες απώλειες ζωών», είπε η Ζαχάροβα στο ραδιόφωνο Sputnik .

Ο διπλωμάτης πρόσθεσε ότι «αυτό δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε επιθυμία επίλυσης της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης στην Ουκρανία ».

Ο διπλωμάτης πρόσθεσε ότι «αυτό δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε επιθυμία επίλυσης της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης στην Ουκρανία».

Η Λιθουανία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και δεν έχει εκφράσει ποτέ ξανά ανησυχία για τις ενέργειες της συμμαχίας, ούτε κατά τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας, ούτε κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ, σημείωσε η Μαρία Ζαχάροβα.

Η απόφαση του Βίλνιους δεν υπαγορεύτηκε από την επιθυμία να επιλυθεί η εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην Ουκρανία, πρόσθεσε η Ζαχάροβα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr