Η Ρωσία επιβεβαιώνει την απόλυση 115 Εθνοφρουρών που αρνήθηκαν να πολεμήσουν στην Ουκρανία


«Το δικαστήριο αναγνώρισε ως νόμιμη την απόλυση 115 Εθνοφρουρών λόγω άρνησης να πάνε στην Ουκρανία» φωτό mk.ru

Μάιος 26, 2022. Ελλάδα.

Ρωσικό δικαστήριο επιβεβαίωσε την απόλυση 115 μελών της Εθνικής Φρουράς που αντιτάχθηκαν στην απόλυσή τους αφού αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

Αυτή η υπόθεση φαίνεται να είναι η πρώτη επίσημη επιβεβαίωση της άρνησης στρατιωτών να συμμετάσχουν στη ρωσική στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία, η οποία ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.

Στρατοδικείο στη νότια ρωσική δημοκρατία Καμπαρντίνο-Μπαλκαρία δήλωσε την Τετάρτη ότι είδε «βασικά έγγραφα» και ανέκρινε αξιωματούχους της Εθνοφρουράς, μιας δύναμης εσωτερικής ασφάλειας χωριστή από τον ρωσικό στρατό.

Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι κατηγορούμενοι «αρνήθηκαν αυθαίρετα να εκτελέσουν επίσημη αποστολή».

Το δικαστήριο πρόσθεσε ότι η ακροαματική διαδικασία έγινε κεκλεισμένων των θυρών για να αποφευχθεί η αποκάλυψη «στρατιωτικών μυστικών».

Και την Πέμπτη, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο το γραφείο μέσων ενημέρωσης του δικαστηρίου, ανέφερε ότι οι στρατιώτες αρνήθηκαν να εκτελέσουν μια αποστολή που σχετίζεται με την «Ειδική Επιχείρηση της Μόσχας» στην Ουκρανία.

«Η απόφαση του στρατοδικείου της φρουράς του Νάλτσικ δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ. Τα μέρη μπορούν να προσφύγουν στο δικαστικό συμβούλιο του Στρατοδικείου Νότιας Περιφέρειας», σημειώνει η mk.ru.

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr