Στη Βουλγαρία 200 Ουκρανοί πρόσφυγες αρνήθηκαν να φύγουν από παραθαλάσσια ξενοδοχεία


Μάιος 29, 2022. Ελλάδα.

Η βουλγαρική κυβέρνηση αποφάσισε μέχρι τα τέλη Μαΐου να μετεγκαταστήσει Ουκρανούς πρόσφυγες από τα παραθαλάσσια ξενοδοχεία της Μαύρης Θάλασσας σε κρατικές βάσεις με λιγότερο άνετες συνθήκες διαβίωσης. 

Σήμερα, ωστόσο, διακόσιοι μετανάστες ακύρωσαν την προγραμματισμένη μετακόμισή τους από το δημοφιλές θέρετρο Golden Sands της Βάρνας την τελευταία στιγμή.

Πριν από λίγες μέρες, οι Ουκρανοί συμπλήρωσαν ειδικά ερωτηματολόγια, στα οποία επιβεβαίωσαν τη συγκατάθεσή τους να αλλάξουν την προσωρινή διαμονή τους.

 Για τη μεταφορά τους έφτασαν στα ξενοδοχεία ειδικά έτοιμα λεωφορεία, τα οποία αναγκάστηκαν να επιστρέψουν άδεια. Ομάδες δημοσιογράφων, ιατρικές ομάδες, αστυνομικές ομάδες που έφτασαν στο σημείο αναχώρησης έχασαν τον χρόνο τους.

Σημειώνεται ότι μόνο πέντε πρόσφυγες, μετά από συμφωνίες με την περιφερειακή διοίκηση, αποφάσισαν να δεχθούν τη μετεγκατάσταση.

Η κρίσιμη κατάσταση γύρω από τους πρόσφυγες οφείλεται στην απόφαση της βουλγαρικής ηγεσίας να μειώσει την αποζημίωση σε ξενοδοχεία που φιλοξενούν Ουκρανούς από την 1η Ιουνίου κατά 2,5 φορές (από 20 ευρώ ανά άτομο την ημέρα σε 7,5). Ως αποτέλεσμα αυτής της κίνησης, ο αριθμός των ξενοδόχων που είναι πρόθυμοι να προσφέρουν στέγη στους πρόσφυγες αναμένεται να μειωθεί κατακόρυφα.

bntnews.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr