Ο Ζελένσκι έπαυσε τον επικεφαλής της SBU του Χάρκοβο για αποτυχία της άμυνας


Μάιος 29, 2022. Ελλάδα.


Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι έπαυσε τον επικεφαλής του παραρτήματος της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας – SBU, στην περιοχή του Χάρκοβο,  Ρομάν Ντουντίν, για αποτυχίες τις πρώτες ημέρες της ρωσικής εισβολής. Αυτό δήλωσε ο αρχηγός του κράτους σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που αναρτήθηκε στο κανάλι του στο Telegram.



«Και, αυτό που είναι πολύ σημαντικό τώρα, ο ένας με τον άλλον. Έχουν 100% συνεργασία. Ο στρατός, η αστυνομία, ο δήμαρχος του Χάρκοβο, η περιφερειακή κρατική διοίκηση - όλοι εργάζονται πραγματικά για τη νίκη και το κάνουν πολύ αποτελεσματικά. Δυστυχώς, αυτό δεν μπορεί να ειπωθεί για την τοπική ηγεσία της SBU», είπε ο πρόεδρος.

«Απέλυσα τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας στην περιοχή επειδή δεν εργάστηκε για να προστατεύσει την πόλη από τις πρώτες μέρες του πολέμου πλήρους κλίμακας, αλλά σκεφτόταν μόνο τον εαυτό μου προσωπικά. Οι αξιωματικοί επιβολής του νόμου θα πληροφορηθούν ποια είναι κίνητρα», είπε ο αρχηγός του κράτους, σύμφωνα με ιστοσελίδα του Χάρκοβο «Kharkiv Today».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr