Σινά: Κι άλλη τρομοκρατική επίθεση- σκοτώθηκαν 5 Αιγύπτιοι στρατιώτες


Η Αίγυπτος αντιμετωπίζει μια κλιμάκωση των δραστηριοτήτων εξτρεμιστών ισλαμιστών εδώ και χρόνια στο Βόρειο και Κεντρικό Σινά (αρχείο)

Μάιος 12, 2022. Ελλάδα.

Ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση εξαπέλυσε (χθες) επίθεση σε εγκαταστάσεις του αιγυπτιακού στρατού στην περιοχή Ράφα του Σινά, σκοτώνοντας 5 στρατιώτες, ανάμεσά τους και έναν αξιωματικό.

Πηγές είπαν στο κανάλι «Arabiya» ότι ένοπλη τρομοκρατική ομάδα εξαπέλυσε επίθεση σε σημείο του αιγυπτιακού στρατού δυτικά της Ράφα, όπου σημειώθηκαν αψιμαχίες και σκοτώθηκαν 5 στρατιώτες, μεταξύ των οποίων ένας αξιωματικός με τον βαθμό του λοχαγού.

Οι δυνάμεις του στρατού απέκλεισαν και σάρωσαν την περιοχή και καταδίωξαν τους τρομοκράτες σε κοντινές περιοχές.

Ο Λοχαγός  Αχμάντ Μπασιόνι,  είναι ένα από τα θύματα της σημερινής επιχείρησης. Σημειώνεται ότι η επίθεση είναι η δεύτερη μέσα σε τέσσερις ημέρες. Στην πρώτη επίθεση σκοτώθηκαν 11 Αιγύπτιοι στρατιώτες.


Εδώ και χρόνια, η Αίγυπτος αντιμετωπίζει μια κλιμάκωση των δραστηριοτήτων εξτρεμιστών ισλαμιστών στο Βόρειο και Κεντρικό Σινά. 


Από τον Φεβρουάριο του 2018, οι αιγυπτιακές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει μια μαζική εκστρατεία εναντίον ένοπλων και εξτρεμιστικών ομάδων στο Βόρειο και Κεντρικό Σινά και σε άλλες περιοχές της χώρας. Αυτά τα στοιχεία στόχευαν τουρίστες και Κόπτες, μαζί με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Από την αρχή της εκστρατείας, ο αιγυπτιακός στρατός έχει ανακοινώσει τη δολοφονία περισσότερων από χίλιων ανθρώπων που είναι ύποπτοι ως τζιχαντιστές ή όπως τους αποκαλεί ο στρατός «τακφιρίς». Δεκάδες στρατιώτες σκοτώθηκαν επίσης κατά τη διάρκεια αυτής της εκστρατείας, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του στρατού.

 

Al-Arabiya.net

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr