Σινά: Έντεκα Αιγύπτιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση του ISIS


Μάιος 8, 2022. Ελλάδα.

Έντεκα Αιγύπτιοι στρατιώτες, μεταξύ των οποίων ένας αξιωματικός, σκοτώθηκαν σε επίθεση τρομοκρατών του Ισλαμικού κράτους- ISIS ανατολικά της διώρυγας του Σουέζ.

Οι Αιγύπτιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν καθώς προσπαθούσαν να αποτρέψουν επίθεση από «τρομοκρατικά στοιχεία» σε αντλιοστάσιο ανατολικά της διώρυγας του Σουέζ, ανέφερε ο αιγυπτιακός στρατός σε ανακοίνωσή του το Σάββατο.

Η ανακοίνωση, δημοσιεύτηκε από τον  Γκαρίμπ Αμπντ αλ Χαφέζ, στρατιωτικό εκπρόσωπο του αιγυπτιακού στρατού στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, αναφέροντας ότι «μια ομάδα τρομοκρατών επιτέθηκε στο σημείο άντλησης νερού ανατολικά του καναλιού που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός αξιωματικού και 10 στρατιωτών και τον τραυματισμό 5».

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι οι αιγυπτιακές δυνάμεις καταδίωξαν τα «τρομοκρατικά στοιχεία» σε μια από τις απομονωμένες περιοχές στο Σινά.


Ο Αχμέντ Ναγκί Κάμχα, ο αρχισυντάκτης του περιοδικού International Policy, μίλησε στην ανάλυσή του για το τρομοκρατικό επεισόδιο στο Σινά, στο οποίο σκοτώθηκαν 11 Αιγύπτιοι στρατιώτες, για μερικά από τα σημαντικά σημεία που πραγματεύεται το περιστατικό.

Ο Κάμχα σε μια αποκλειστική συνέντευξη στον ιστότοπο Mobtada επισήμανε την ποιοτική μετατόπιση της δραστηριότητας στο Σινά των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Είπε χαρακτηριστικά ότι οι τρομοκράτες του ISIS επιτίθενται τώρα σε έργα υποδομής που εκτελούνται στη χώρα για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των περιοχών.

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι εξέφρασε σήμερα το απόγευμα  τα συλλυπητήρια του για τα θύματα των γενναίων ενόπλων δυνάμεων που σκοτώθηκαν πολεμώντας την τρομοκρατία και την προδοσία στο δυτικό Σινά.


The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr