Ο ρωσικός στρατός εισβάλει στο Azovstal στη Μαριούπολη



Φωτογραφία Twitter

Μάιος 3, 2022. Ελλάδα.

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας Ιρίνα Βερεστσιούκ  λέει ότι μια συνοδεία 106 ατόμων που εκκενώθηκαν από το εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη θα φτάσει αργότερα στο Zaporozhye, αλλά αρκετές εκατοντάδες άλλοι άμαχοι προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη Μαριούπολη.

Είπε ότι η κατάπαυση του πυρός γύρω από το Azovstal δεν ήταν αρκετή για να απομακρύνει όλους τους αμάχους: «Εκατοντάδες γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένοι στο Azovstal».

Επίσης, σύμφωνα με τον Ουκρανό αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, υπάρχουν 40 βαριά τραυματισμένοι στρατιώτες, οι οποίοι χρειάζονται επειγόντως ιατρική περίθαλψη.

Σήμερα το απόγευμα, ο λοχαγός  Σβιατοσλάβ Παλαμάρ, αναπληρωτής διοικητής του τάγματος Azov, έστειλε ένα βίντεο καλώντας για την άμεση εκκένωση των αμάχων από το εργοστάσιο Azovstal, λέγοντας ότι ο ρωσικός στρατός επιτίθεται σε αυτό το τελευταίο προπύργιο της ουκρανικής αντίστασης με όλη της τη δύναμη.

Είπε ότι δύο γυναίκες σκοτώθηκαν από τους συνεχιζόμενους ρωσικούς βομβαρδισμούς και ότι άλλοι 10 άμαχοι τραυματίστηκαν.

Ρώσοι στρατιώτες προσπαθούν να εισέλθουν στο Azovstal μετά από μια νύχτα σφοδρού βομβαρδισμού, είπαν οι Ουκρανοί υπερασπιστές στην «Ukrainska Pravda».

Τα ρωσικά στρατεύματα άρχισαν επίσης να βομβαρδίζουν το εργοστάσιο αφού Ουκρανοί στρατιώτες εκμεταλλεύτηκαν την κατάπαυση του πυρός για να μετακινηθούν σε θέσεις βολής, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA την Τρίτη, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Τώρα μονάδες του ρωσικού στρατού και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, χρησιμοποιώντας πυροβολικό και αεροπορία, αρχίζουν να καταστρέφουν αυτές τις θέσεις βολής», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο.

Στα κοινωνικά δίκτυα εμφανίστηκαν εικόνες που θα έδειχναν την κατάσταση από την οπτική γωνία των Ρώσων επιτιθέμενων:

Το βιομηχανικό συγκρότημα Azovstal έχει γίνει καταφύγιο τόσο για πολίτες όσο και για Ουκρανούς μαχητές μετά την επίθεση των στρατευμάτων της Μόσχας στη Μαριούπολη.

hotnews.ro

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr