Οι επιθέσεις υποστηριζόμενες από την Τουρκία συνεχίζονται στη βορειοανατολική Συρία


Ομάδες που υποστηρίζονται από την Τουρκία βομβάρδισαν την Παρασκευή περιοχές στο βόρειο Χαλέπι και στην επαρχία Χασάκα. 

Μάιος 27, 2022. Ελλάδα.

 

Ερμπίλ.

 Οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Τουρκία στόχευσαν περιοχές κοντά στο Αμπού Ρασίν (Ζιργκάν στα κουρδικά) στη βορειοανατολική επαρχία Χασάκα της Συρίας, ανέφερε την Παρασκευή το Rojava Media Center (RMC) που εδρεύει στη Συρία.

Επιπλέον, ομάδες που υποστηρίζονται από την Τουρκία βομβάρδισαν κουρδικά χωριά κοντά στο Χαλέπι.

«Το Κέντρο Υγείας, ο Σταθμός Βάσης και το Κέντρο Δημόσιας Ασφάλειας στην περιοχή Ζιργκάν βομβαρδίζονται από τον τουρκικό στρατό κατοχής με ρουκέτες και πυραύλους», ανέφερε το RMC.

Μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα τη Δευτέρα, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η χώρα του προετοιμάζει μια νέα στρατιωτική επιχείρηση για να εξασφαλίσει τα νότια σύνορά της με τη Συρία.

Ωστόσο, την Πέμπτη, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας δεν έκανε καμία αναφορά σε νέα χερσαία επίθεση στη βόρεια Συρία, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος  Bianet .

Οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Τουρκία έχουν αυξήσει τους βομβαρδισμούς και τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας από τον Απρίλιο.

Το πρακτορείο North Press με έδρα τη Συρία  ανέφερε επίσης  ότι ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στόχευσε την πόλη Τελ Ριφάατ βόρεια του Χαλεπίου.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr