Λιβύη: Η κυβέρνηση Μπασάγκα αναφέρει ότι πολλά δισεκατομμύρια σπαταλήθηκαν από ανεξέλεγκτες κυβερνήσεις


Μάιος 31, 2022. Ελλάδα.

Σύρτη, Λιβύη.

«Ο επικεφαλής της κυβέρνησης που διορίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, Φατχί Μπασάγκα, είπε ότι η επιβίωση του λιβυκού κράτους για αρκετά χρόνια χωρίς προϋπολογισμό που εγκρίθηκε από τη νομοθετική αρχή, άνοιξε διάπλατα την πόρτα στην οικονομική και διοικητική διαφθορά».

 

«Βρισκόμαστε μάρτυρες επιδείνωσης των υπηρεσιών, κατάρρευσης υποδομών και πτώσης του βιοτικού επιπέδου για τον Λίβυο πολίτη, παρά τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια που σπαταλήθηκαν χωρίς αποτελεσματική επίβλεψη από όλες τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές», δήλωσε ο Μπασάγκα στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Σύρτη, παρουσία του Προέδρου της Βουλής, Ακίλα Σάλεχ, και κυρίαρχων φορέων.

 

Εξορθολογισμός στις δαπάνες του προϋπολογισμού

 

Ο Μπασάγκα πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επιδίωξε να παρουσιάσει μια πρόταση για τον γενικό προϋπολογισμό του κράτους που θα λαμβάνει υπόψη την αρχή του εξορθολογισμού των δαπανών και να μειώσει τον προϋπολογισμό για το δεύτερο στοιχείο που σχετίζεται με τις λειτουργικές δαπάνες, λόγω των μεγάλων υπερβολών που παρατηρήθηκαν στα παρελθόντα χρόνια.

Ο Φατχί Μπασάγκα δήλωσε ότι το προτεινόμενο προσχέδιο προϋπολογισμού θα εξασφαλίσει μια δίκαιη και άμεση κατανομή των δημοτικών συμβουλίων για να συνεισφέρουν και να συμμετάσχουν με την κεντρική διοίκηση στην αύξηση της αναγέννησης του κράτους και στην ανύψωση του επιπέδου των υπηρεσιών για τον Λίβυο πολίτη παντού, χωρίς καμία προτίμηση ή διάκριση μεταξύ των Λιβυών.

 

 Η Σύρτη είναι η έδρα της κυβέρνησης

 

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η κυβέρνηση της Λιβύης είναι πλήρως αφοσιωμένη στην άσκηση των εξουσιών της και στην εκτέλεση του έργου της χωρίς να καταφεύγει σε βία κατά οποιουδήποτε πολιτικού αντιπάλου.

Ο Μπασάγκα ανέφερε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να εισέλθει στην Τρίπολη με ειρηνικά μέσα και χωρίς να χρησιμοποιήσει καμία στρατιωτική δύναμη και ότι η απερχόμενη κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται αν χυθεί το αίμα των Λιβύων και δεν αποδίδει καμία σημασία στην ασφάλεια της πρωτεύουσας και στην επανέναρξη της αιματοχυσίας, σύμφωνα με την έκφρασή του.

Ο Μπασάγκα πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα ασκήσει τα καθήκοντά της από την πόλη της Σύρτης λόγω του εθνικού συμβολισμού της, καθώς μεσολαβεί σε αυτή τη χώρα, συνδέοντας την ανατολή με τη δύση και το νότο, και ότι η κατάσταση ασφαλείας σε αυτήν είναι καλή και σταθερή.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει τη δέσμευσή της για διεξαγωγή εκλογών με καθαρότητα και σοβαρότητα και να παρέχει όλες τις απαιτήσεις και ανάγκες που η Εκλογική Επιτροπή υποχρεώνει τη νομικά αρμόδια αρχή να διεξάγει, να διαχειρίζεται και να εποπτεύει τις εκλογές.

eanlibya.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr