Βουλγαρία: Μυστικές πτήσεις ουκρανικών μεταγωγικών στο Μπουργκάς


Μάιος 2, 2022. Ελλάδα.

Ένα τεράστιο ουκρανικό μεταγωγικό αεροπλάνο προσγειώθηκε απόψε (χθες) στο αεροδρόμιο κοντά στην περιοχή Σαράφοβο του Μπουργκάς, αναφέρει βουλγαρικό δημοσίευμα.

 Το αεροπλάνο πέταξε πάνω από την κατοικημένη περιοχή. Το αεροπλάνο αναστάτωσε εκατοντάδες πολίτες του Μπουργκάς εξαιτίας του θορύβου που κάνουν οι τέσσερις κινητήρες του.

Πρόκειται για το μεταγωγικό Antonov (An-124) «Ruslan», που είναι το «μικρό αδερφάκι» των κατεστραμμένων τις πρώτες μέρες του πολέμου στην Ουκρανία An-224 «Dream», το οποίο ήταν ενιαία μονάδα και κατείχε το ρεκόρ του μεγαλύτερου αεροσκάφους στο βιβλίο Γκίνες,  όπως ισχυρίζεται ένας γνώστης της στρατιωτικής αεροπορίας στην τοπική ιστοσελίδα του Μπουργκάς «Flagman».

Τώρα, αυτό το ρεκόρ κατέχει ο τύπος του αεροπλάνου που πέταξε πάνω από το Μπουργκάς και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο.

 Παραμένει ασαφές τι κάνει το ‘Αντόνοφ’ στο Μπουργκάς. 

Η πτήση δεν είναι καταχωρημένη στον ιστότοπο παρακολούθησης Flightradar και δεν περιλαμβάνεται στις λίστες άφιξης και αναχώρησης. 

 

Τρεις πτήσεις στο Μπουργκάς

 

Αυτή είναι στην πραγματικότητα η τρίτη φορά αυτή την εβδομάδα που το αεροπλάνο έχει εντοπιστεί και ακουστεί στον ουρανό πάνω από το Μπουργκάς.

Γύρω στις 20:20 ακούστηκε ξανά πάνω από την πόλη ο βρυχηθμός ενός αεροπλάνου, αυτή τη φορά ενός ουκρανικού An-12VK. 

Ήταν επίσης μεταγωγικό, αλλά πέταξε χαμηλά - η πορεία του ήταν στο Rzeszow της Πολωνίας.

 Στις 21:05, ένα ουκρανικό  μεταγωγικό An-12VK, το οποίο επίσης προερχόταν από το πολωνικό αεροδρόμιο στο Razheshov, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς.

Μάλιστα, η trud.bg αναφέρεται σε δηλώσεις του  πρώην υπουργού Άμυνας της Βουλγαρίας, Βαλεντίν Ράντεφ, ο οποίος είπε στο bTV ότι  «Πουλάμε όπλα στην Πολωνία, αντί να τα δώσουμε στην Ουκρανία», σημειώνοντας ότι αυτές οι εξαγωγές όπλων  ίσως είναι ένα ‘τέχνασμα’ του πρωθυπουργού Κιρίλ Πέτκοφ, προκειμένου να μεταφερθούν κατόπιν στην Ουκρανία.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr