Ρωσία: «Ο πατριωτισμός διαπαιδαγωγείται»- τι θα ισχύσει από τον Σεπτέμβριο στα σχολεία


Μάιος 21, 2022. Ελλάδα.

Μόσχα.

Στην πατριωτική διαπαιδαγώγηση των παιδιών εκτός από την οικογένεια θα πρέπει να συμμετέχουν σχολεία, πανεπιστήμια, τηλεόραση, πολιτικοί, κοινωνικά κινήματα, ΜΚΟ. 

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να διαπαιδαγωγηθεί ένα άτομο που αγαπά τη χώρα του, ανέφερε η βουλευτής της Κρατικής Δούμας Όλγα Ζάνκο στην εφημερίδα “Vzglyad”, σχολιάζοντας την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την οποία, από την 1η Σεπτεμβρίου, κάθε σχολείο στην αρχή της σχολικής εβδομάδας θα παίζει ο εθνικός ύμνος.

Στα τέλη Απριλίου, ο Πρόεδρος της Ρωσίας,  Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε την ιδέα να πραγματοποιηθεί τελετή έπαρσης της σημαίας και να ψάλλεται ο εθνικός ύμνος στα σχολεία. 

Με την ιδέα αυτή ο επικεφαλής του υπουργείου Παιδείας, Σεργκέι Κραβτσόφ, ανακοίνωσε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου, στην αρχή της σχολικής εβδομάδας, θα παίζει ο κρατικός ύμνος και θα γίνεται έπαρση της σημαίας σε κάθε σχολείο.

Η βουλευτής Όλγα Ζάνκο εξέφρασε την άποψη της για τον πατριωτισμό στα σχολεία:  

«Δεν μου αρέσει η φράση «πατριωτικά μαθήματα». Δεν μπορούμε να διδάξουμε τον πατριωτισμό σε κανέναν, δεν μπορεί να διδαχθεί. Ο πατριωτισμός μπορεί μόνο να καλλιεργηθεί. Όσο για τον εθνικό ύμνο και την έπαρση της σημαίας στα σχολεία, είναι καλή ιδέα. Αλλά ο μηχανισμός για τη μετάφραση αυτής της ιδέας στην πραγματικότητα είναι σημαντικός. Είναι σημαντικό τα παιδιά να κάνουν τα πάντα συνειδητά. Θυμάμαι τα παιδικά μου χρόνια: όταν έβλεπα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η μητέρα μου μου εξήγησε γιατί μετά τη νίκη των αθλητών παίζεται ο εθνικός ύμνος. Αυτές οι πρακτικές συνειδητοποίησης είναι πολύ σημαντικές. Δεν μιλάμε μόνο για την εκπαίδευση του πατριωτισμού, αλλά για την εκπαίδευση του συνειδητού, του ουσιαστικού πατριωτισμού».


vz.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr