Αζερμπαϊτζάν: Σημαντική η πλατφόρμα μέσων ενημέρωσης «Τουρκικός Κόσμος»


Μάιος 25, 2022. Ελλάδα.

Μπακού, Αζερμπαϊτζάν.

Ο Ανώτερος Σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου Γιαλτσίν Τοπτσού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην ομάδα της πλατφόρμας μέσων ενημέρωσης του Τουρκικού Κόσμου εκ μέρους των τουρκικών λαών και εκ μέρους του με την ευκαιρία της πρώτης επετείου δημιουργίας της πλατφόρμας ψηφιακών μέσων.

«Είναι σημαντικό για εμάς να μάθουν όλοι με ακρίβεια και έγκαιρα για τις διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα στον τουρκικό κόσμο, έτσι ώστε οι τουρκικοί λαοί να μεταδώσουν τη φωνή τους στην παγκόσμια κοινότητα», είπε ο Τοπτσού.

«Είμαι βέβαιος ότι αυτό το σημαντικό έργο θα ανοίξει το δρόμο για μεγάλη και σημαντική προσπάθεια για την ευημερία των τουρκικών χωρών. Οι δραστηριότητες αυτής της ομάδας είναι πολύτιμες για εμάς», δήλωσε ο Τοπτσού.

«Τα 300 εκατομμύρια Τούρκοι ζουν σε μια πολύ σημαντική γεωγραφία. Ενωμένοι, οι λαοί μας θα ζήσουν ειρηνικά και θα συμβάλουν σοβαρά στην ειρήνη. Υποστηρίζουμε ειλικρινά κάθε βήμα που γίνεται για την ενότητα του τουρκικού κόσμου», σημείωσε ο Τοπτσού.

«Η δημιουργία ενότητας στον τουρκικό κόσμο συμβάλλει στην ειρήνη και την ηρεμία στην περιοχή», πρόσθεσε.

Ο Τοπτσού πρόσθεσε επίσης ότι οι πολιτικές διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στον κόσμο αυτή τη στιγμή απαιτούν την ενότητα των τουρκικών κρατών σε όλους τους τομείς.

Η Turkic World , η πρώτη κοινή πλατφόρμα μέσων των τουρκόφωνων χωρών, γιορτάζει την πρώτη επέτειό του. 

Η πλατφόρμα μέσων ενημέρωσης ξεκίνησε το 2021 ως αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ του πρακτορείου ειδήσεων Trend και του Ομίλου Albayrak Media της Τουρκίας με την υποστήριξη του Βοηθού του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν - Επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής της Προεδρικής Διοίκησης του Αζερμπαϊτζάν Χικμάτ Χατζίγεφ.

Το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων UzA του Ουζμπεκιστάν, το Kazinform JSC του Καζακστάν, το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων Kabar του Κιργιστάν και το Υπουργείο Εξωτερικών του Τουρκμενιστάν έχουν ήδη ενταχθεί στην πλατφόρμα. 

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη στα Αζερμπαϊτζανά, Τουρκικά, Καζακικά, Κιργιζικά, Ουζμπεκικά και Τουρκμενικά.

Η επαγγελματική ανάπτυξη και επέκταση των δραστηριοτήτων των μέσων ενημέρωσης του Αζερμπαϊτζάν σύμφωνα με προηγμένα διεθνή πρότυπα κατέστη δυνατή, συγκεκριμένα χάρη στη φροντίδα και την προσοχή του Προέδρου Ιλχάμ Αλίγιεφ και της Πρώτης Αντιπροέδρου Μεχριμπάν Αλίγιεβα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr