Η Σερβία αποθηκεύει στην Ουγγαρία φυσικό αέριο για τον χειμώνα


Μάιος 25, 2022. Ελλάδα.

Η Βουδαπέστη και το Βελιγράδι συμφώνησαν να αποθηκεύσουν 500 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ουγγαρία για τη Σερβία.

 Οι όγκοι  αποθήκευσης συμφωνήθηκαν σε συνάντηση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών της Σερβίας Σίνισα Μάλι και του Ούγγρου υπουργού Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο.

«Αυτά είναι καλά και σημαντικά νέα για τους πολίτες: έχουμε εξασφαλίσει την αποθήκευση 500 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου για τον ερχόμενο χειμώνα. Αυτό θα εξασφαλίσει μια αξιόπιστη παροχή φυσικού αερίου στη Σερβία», εξήγησε ο Σέρβος υπουργός, σύμφωνα με την σερβική Politika.

Από την πλευρά του, ο Ούγγρος ΥΠΕΞ επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι οι σημερινές συμφωνίες αποτελούν απόδειξη της στρατηγικής φιλίας μεταξύ Σερβίας και Ουγγαρίας.

Η συμφωνία αναπροσαρμόστηκε μετά από διαπραγματεύσεις μεταξύ του προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και του Ούγγρου πρωθυπουργού  Βίκτορ Όρμπαν, οι οποίοι συμφώνησαν ότι η Σερβία θα μπορούσε να αποθηκεύσει μεταξύ 300 και 500 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου της Ουγγαρίας.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr