Οι Αμερικανοί θέτουν όρους στη μεταβίβαση στρατιωτικών πληροφοριών στην Ουκρανία


Μάιος 12, 2022. Ελλάδα.

 

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει θέσει όρους σχετικά με την ανταλλαγή πληροφοριών με την Ουκρανία για να αποφύγει την κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, ανέφερε η Washington Post, επικαλούμενη ανώνυμους Αμερικανούς και Ουκρανούς αξιωματούχους. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το έγγραφο απαγορεύει τη μεταφορά πληροφοριών στο Κίεβο που θα βοηθούσαν στην «εξάλειψη της ρωσικής ηγεσίας» ή σε επιθέσεις σε ρωσικές εγκαταστάσεις έξω από την Ουκρανία.

Η δημοσίευση εξήγησε ότι η πρώτη απαγόρευση καλύπτει πληροφορίες σχετικά με το πού βρίσκονται υψηλόβαθμοι αξιωματικοί ή υπουργοί, για παράδειγμα, ο Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Βαλέρι Γκερασίμοφ.

 Η απαγόρευση δεν ισχύει για αξιωματικούς, συμπεριλαμβανομένων των στρατηγών, ορισμένοι από τους οποίους έχουν ήδη σκοτωθεί στο πεδίο της μάχης. 

Η απαγόρευση, σύμφωνα με την εφημερίδα, για τη μεταφορά πληροφοριών για ρωσικές εγκαταστάσεις εκτός Ουκρανίας είναι εν μέρει απαραίτητη προκειμένου να μην γίνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες συμμετέχοντες σε επιθέσεις σε εγκαταστάσεις στη Ρωσία. 

Νωρίτερα, το CNN, οι New York Times και πολλά άλλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν, επικαλούμενα πηγές, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διαβίβασαν στην Ουκρανία ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τη θέση της ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το καταδρομικό Moskva, λίγο πριν την πυρκαγιά στο πλοίο. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι διέψευσε αυτές τις πληροφορίες. 

Το NBC ανέφερε , επικαλούμενο πηγή, ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σε συνάντηση με τον διευθυντή της CIA Γουίλιαμ Μπερνς και τον Υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν, ζήτησε να σταματήσουν οι διαρροές σχετικά με την ανταλλαγή πληροφοριών με την Ουκρανία. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, η αποκάλυψη πληροφοριών για το έργο των ειδικών υπηρεσιών «αποσπά την προσοχή από τον κοινό μας στόχο».

vedomosti.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr