Ρωσία: Διάταγμα του Πούτιν καταργεί το όριο ηλικίας για ένταξη στις ένοπλες δυνάμεις


Μάιος 28, 2022. Ελλάδα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε νόμο που καταργεί το ανώτατο όριο ηλικίας για τη σύναψη της πρώτης σύμβασης στρατιωτικής θητείας (σημ. για αυτούς που πρώτη φορά θα θελήσουν υπηρετήσουν στο ρωσικό στρατό).

Το έγγραφο δημοσιεύτηκε στην επίσημη διαδικτυακή πύλη νομικών πληροφοριών.

Μέχρι τώρα, κατατάσσονταν για πρώτη φορά στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πολίτες ηλικίας 18 έως 40 ετών και αλλοδαποί από 18 έως 30 ετών.

Ο νόμος καταργεί το όριο ηλικίας τόσο για τους Ρώσους πολίτες σε ηλικία εργασίας όσο και για τους αλλοδαπούς, σύμφωνα με τον οποίο  όλοι τώρα έχουν δικαίωμα να ενταχθούν για στρατιωτική θητεία.


Έλλειψη απαραίτητης εμπειρίας 


Όπως αναφέρεται στο επεξηγηματικό σημείωμα,  η απόφαση για την κατάργηση της ηλικίας στον ρωσικό στρατό έγινε με γνώμονα τη χρήση όπλων υψηλής ακρίβειας,  αφού η λειτουργία όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού απαιτούν άκρως επαγγελματίες ειδικούς, ενώ η εμπειρία δείχνει ότι αποκτιέται από την ηλικία των 40-45 ετών.

Σύμφωνα με τους συντάκτες του νόμου, αυτές οι αλλαγές θα καταστήσουν δυνατή την προσέλκυση στη στρατιωτική θητεία βάσει της σύμβασης ειδικών απαιτούμενων ειδικοτήτων, κυρίως εκείνων που σχετίζονται με πολίτες - ιατρικής υποστήριξης, μηχανικής συντήρησης, επικοινωνίες.

Όπως είπε ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Νικολάι Πάνκοφ σε συνεδρίαση του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου , οι πρώτες συμβάσεις θα συναφθούν με Ρώσους και ξένους πριν συμπληρώσουν το 50ό έτος της ηλικίας τους.

ria.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr