Επιλογή από τον Τουρκικό Τύπο - 12 Ιουνίου 2022


Ιούνιος 12, 2022. Ελλάδα.

Μια διευρυμένη εικόνα πέρα από την παρουσίαση μεμονωμένων αναφορών δίνουν ενδεικτικά δημοσιεύματα του τουρκικού ηλεκτρονικού τύπου που αντλήσαμε σήμερα.

 

4 στρατιώτες μαρτύρησαν στην επιχείρηση «Pençe-Kilit»


Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν στην επιχείρηση Pençe-Kilit στο Βόρειο Ιράκ.

sozcu.com.tr

 

Ο Ερντογάν συνοδευόταν από 60 οχήματα, 4 ασθενοφόρα, πυροσβέστες και 2 ελικόπτερα στους δρόμους του Βαν

βίντεο


Ο Πρόεδρος και Πρόεδρος του AKP Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνοδευόταν από αυτοκινητοπομπή τουλάχιστον 60 οχημάτων, 4 ασθενοφόρα, ένα πυροσβεστικό όχημα και 2 ελικόπτερα, το ένα πετούσε στα χαμηλά και το άλλο από μεγάλο ύψος, καθ' οδόν προς την περιοχή όπου πήγαινε να κάνει ομιλίες και μαζικά εγκαίνια στο Βαν. 


Το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τη θλιβερή είδηση: 2 στρατιώτες μας μαρτύρησαν


Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Pençe-Kilit  στο Βόρειο Ιράκ, ο στρατιώτης πεζικού καταδρομέα Fuat Özer και ο ειδικός λοχίας Gökhan Demir μαρτύρησαν και 2 στρατιώτες τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της επίθεσης αυτονομιστών στην περιοχή  Χόρε Τεπέ.

sozcu.com.tr

 

Αστυνομικό φράγμα στους νέους που διαμαρτύρονται για τις απαγορεύσεις συναυλιών


Αντιδρώντας στις απαγορεύσεις συναυλιών, φοιτητές θέλησαν να συγκεντρωθούν στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο του «Εναλλακτικού Πανεπιστημιακού Φεστιβάλ» που ήθελαν να διοργανώσουν, αλλά συνάντησαν την επέμβαση της αστυνομίας.

sozcu.com.tr

 

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τα θλιβερά νέα! 1 στρατιώτης σκοτώθηκε


Ένας από τους στρατιώτες μας μαρτύρησε ως αποτέλεσμα της έκρηξης αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην περιοχή επιχείρησης Pençe-Kilit στο βόρειο Ιράκ.

 

Δήλωση υποψηφιότητας από τον Αχμέτ Νταβούτογλου! «Θα ξαναγίνω πρωθυπουργός»

 


Ο πρόεδρος του κόμματος του Μέλλοντος, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος επισκεπτόταν τους εμπόρους στη Μαλάτια , αντιμετώπισε την αντίδραση των πολιτών «ότι πρόδωσε». Οι καταστηματάρχες από τη Μαλάτια  κατηγόρησαν τον Νταβούτογλου ότι έφυγε και έχουμε αυτά τα γεγονότα.

Ο ίδιος απάντησε ότι «θα ξαναγίνω πρωθυπουργός»

 Yeniakit.com.tr 

 

Αποτυπώματα ΕΕ και ΗΠΑ στην κρίση Τουρκίας-Ελλάδας!


Οι εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας έχουν αυξηθεί ξανά με την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και τις δηλώσεις στη συνέχεια του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αξιολογώντας τις τελευταίες εξελίξεις στη Milliyet, ειδικοί από τις δύο χώρες επέστησαν την προσοχή στον ρόλο των ΗΠΑ και της ΕΕ στην πυροδότηση της κρίσης.

milliyet.com.tr

 

Σκανδαλώδη λόγια στην ελληνική τηλεόραση: «Θα τους καταστρέψουμε πρώτα τις γέφυρες!»


Συνεχίζονται οι απόηχοι της Άσκησης Efes-2022 στη Σμύρνη. Τα ελληνικά ΜΜΕ με την άσκηση σήμερα. Απόστρατος αντιναύαρχος, που εμφανίστηκε στην ελληνική τηλεόραση μετά την προειδοποίηση του προέδρου Ερντογάν, «Βάλτε το μυαλό σας. Δεν αστειεύομαι, σοβαρά μιλάω. Το τέλος θα είναι καταστροφικό».

Ο απόστρατος αντιναύαρχος Γιάννης Εγκολφόπουλος υποστήριξε στην τηλεόραση του Open ότι οι ελληνικές δυνάμεις είναι έτοιμες για πόλεμο και παρότρυνε τον Ερντογάν να αρχίσει τον πόλεμο για να δει τι θα γίνει.

milliyet.com.tr

22 νησιά είναι πλέον οπλισμένα


Η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά που προκαλούν ένταση με την Τουρκία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε η Yeni Şafak, 22 από τα 23 νησιά που θα έπρεπε να έχουν «μη στρατιωτικό καθεστώς» στο Αιγαίο ήταν οπλισμένα. Μόνο το νησί             Χάλκη δεν έχει στρατιωτικές μονάδες.

yenisafak.com

 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ακάρ έδωσε σαφές μήνυμα στην Ελλάδα: Δεν λέμε ναι σε τετελεσμένα


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έδωσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Ελλάδα που εξοπλίζει τα νησιά: Έχουμε απαντήσει σε κάθε μία από τις επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Αποκλείεται να πούμε «ναι» στο τετελεσμένο γεγονός. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι.

yenisafak.com

 

Ο  Εκρέμ Ιμάμογλου μίλησε με την ελληνική γλώσσα

 


Ο  Εκρέμ Ιμάμογλου του CHP αγνόησε τις αλαζονικές απειλές της Ελλάδας κατά της Τουρκίας, λέγοντας: «Ό,τι θέλουμε για τον εαυτό μας, ας το θέλουμε και για τους γείτονές μας. Αφήστε τις φωνές μας να πνίξουν τις φωνές όσων θέλουν πόλεμο», είπε.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, Πρόεδρος μητροπολιτικού δήμου της Κωνσταντινούπολης που ανήκει στο CHP, χρησιμοποίησε αμφιλεγόμενες δηλώσεις, ενώ η Άγκυρα αντέδρασε σκληρά στην Ελλάδα, η οποία εξόπλισε τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς. Στην ομιλία του στην παγκόσμια πρεμιέρα του έργου του «Μεταναστευτική Συμφωνία-Σκοτεινά Νερά», ο Ιμάμογλου έκανε τις εξής δηλώσεις: «Ο κόσμος είναι αρκετά μεγάλος για όλους μας. Όσο υπερασπιζόμαστε την ειρήνη, την αδελφότητα και την ισότητα. Ό,τι θέλουμε για τον εαυτό μας, ας θέλουμε το ίδιο για τον διπλανό μας».

aksam.com.tr

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr