Αλβανία: Εθνικό Πένθος στις 2 Ιουνίου- πέθανε από Covid-19 πρώην πρόεδρος της χώρας


Ιούνιος 2, 2022. Ελλάδα.

Η κυβέρνηση κήρυξε τις 2 Ιουνίου ημέρα εθνικού πένθους προς τιμήν του 56χρονου  πρώην προέδρου Μπουγιάρ Νισάνι, ο οποίος πέθανε το Σάββατο σε νοσοκομείο της Γερμανίας όπου νοσηλευόταν με επιπλοκές μετά τον Covid στους πνεύμονές του.

Ο Πρόεδρος Ιλίρ Μέτα δήλωσε ότι ο κ. Νισάνι ήταν «ένας άξιος πολιτικό και πάνω από όλα από τους υπεύθυνους και σοβαρούς πολιτικούς των δεκαετιών της δημοκρατίας, για κάθε έργο του, πολιτικό και κρατικό. Με έναν ιδιαίτερο τρόπο, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας - πρόσθεσε ο κ. Μέτα - ξεχώρισε ως άριστος υπερασπιστής του Συντάγματος, του δημόσιου και εθνικού συμφέροντος, της δημοκρατίας, των σημαντικότερων αρχών και αξιών της».


Ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα, είπε μεταξύ άλλων ότι «οι Αλβανοί έχασαν σήμερα τον πρώην αρχηγό του κράτους που έδωσε μεγάλη αξιοπρέπεια σε αυτό το έργο, τον θεσμό του Προέδρου, αλλά και σε όλους τους Αλβανούς».

Gazeta Shqiptare

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr