Ρωσία :Αποζημίωση 75900 ευρώ στις οικογένειες των στρατιωτών της Εθνοφρουράς που έχασαν τη ζωή τους στην Ουκρανία ή τη Συρία


Ιούνιος 7, 2022. Ελλάδα.

 

Οι οικογένειες των στρατιωτών της Ρωσικής Εθνοφρουράς (Rosgvardia) που έχασαν τη ζωή τους στην Ουκρανία ή τη Συρία θα λάβουν αποζημίωση 5 εκατομμυρίων ρουβλίων (75.900 ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία), σύμφωνα με διάταγμα που υπέγραψε τη Δευτέρα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Σε περίπτωση θανάτου στρατιωτών που υπηρέτησαν στην Εθνική Φρουρά και συμμετείχαν στην ειδική επιχείρηση (στην Ουκρανία) ή που πραγματοποίησαν ειδικές αποστολές στη Συρία, τα μέλη της οικογένειάς τους θα λάβουν επίδομα 5 εκατομμύρια ρούβλια», το διάταγμα εμφανίστηκε στην επίσημη πύλη νομικών πληροφοριών.


Τον Απρίλιο, ένα παρόμοιο διάταγμα είχε ήδη υπογραφεί από τον Ρώσο πρόεδρο με στόχο τους συνοριοφύλακες που σταθμεύουν στα σύνορα με το ουκρανικό έδαφος, καθώς και «εθελοντές» που έχασαν τη ζωή τους στη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

Σε αυτήν την επίλεκτη αστυνομική μονάδα θα δοθεί αποζημίωση για τις οικογένειες των στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους στο μέτωπο στην Ουκρανία ή τη Συρία

Η Rosgvardia ιδρύθηκε το 2016. Με καθήκον να αντιμετωπίζει κανονικά τις δυνάμεις της εξέγερσης και τις επίλεκτες αστυνομικές μονάδες, όπως η τήρηση του νόμου και της τάξης, υπάγεται απευθείας στον Ρώσο πρόεδρο.

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι είναι πολύ διακριτικοί σχετικά με τον αριθμό των θανάτων στη Rosgvardia κατά τη διάρκεια της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία και τη Συρία. 

Στα τέλη Μαρτίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι 1.351 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στο ουκρανικό έδαφος, αλλά δυτικοί ειδικοί και αξιωματούχοι εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος.

vedomosti.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr