Επιθετική κίνηση Ιαπωνίας κατά Ρωσίας- Συμμετέχει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη


Ιούνιος 7, 2022. Ελλάδα.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα έχει προγραμματίσει να παραστεί στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στα τέλη Ιουνίου «για να τονώσει τον συντονισμό με τη Δύση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία», δήλωσαν πηγές στο πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Αυτή η κίνηση δείχνει μια ασυνήθιστα επιθετική θέση για έναν Ιάπωνα ηγέτη. Ο πρωθυπουργός Κισίντα έχει επανειλημμένα καταδικάσει τη Ρωσία περιγράφοντας ως «έγκλημα πολέμου» στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Στο παρελθόν, οι Ιάπωνες ηγέτες διατήρησαν μια προσεκτική γραμμή στις σχέσεις με τη Ρωσία, με τις δύο χώρες να έχουν εδαφικές διαμάχες επί δεκαετίες.

Στο Τόκιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι οι αξιωματούχοι δεν θα είναι σε θέση να σχολιάσουν το θέμα, το οποίο αναφέρθηκε αρχικά από το «Kyodo News».

 

Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ πραγματοποιείται στις 29-30 Ιουνίου στην ισπανική πρωτεύουσα, Μαδρίτη, η οποία συμπίπτει με την προεκλογική εκστρατεία ενόψει των εκλογών της 10ης Ιουλίου στην Ιαπωνία.

Το ΝΑΤΟ έχει προσκαλέσει την Ιαπωνία στη σύνοδο κορυφής, μαζί με την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Νότια Κορέα, ως εταίρους στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Ο Κισίντα σχεδιάζει να φτάσει στη Μαδρίτη αφού συμμετάσχει σε συνεδρίαση της G7 στη Γερμανία, ανέφεραν πηγές στο Reuters.

Η παρουσία του Κισίντα στη σύνοδο κορυφής θεωρείται «ένα ισχυρό μήνυμα διεθνούς αλληλεγγύης για την κρίση στην Ουκρανία», ανέφεραν οι πηγές.

Newsweek

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr