Περιοδεία Γερμανίδας ΥΠΕΞ σε Πακιστάν, Ελλάδα και Τουρκία


Ιούνιος 5, 2022. Ελλάδα.

Βερολίνο.

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπάρμποκ θα ξεκινήσει τετραήμερη περιοδεία το απόγευμα της Δευτέρας, που θα περιλαμβάνει το Πακιστάν, την Ελλάδα και την Τουρκία.

Η πολιτικός, που συνδέεται με το Κόμμα των Πρασίνων, σχεδιάζει να έχει συνομιλίες με τον πακιστανό πρωθυπουργό Shahbaz Sharif και τον υπουργό Εξωτερικών του Πακιστάν Bilawal Bhutto Zardari στην πρωτεύουσα, Ισλαμαμπάντ, την Τρίτη και την Τετάρτη.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η Μπάρμποκ θα έχει συνομιλίες κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στις τρεις χώρες με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών σε κάθε χώρα, εκτός από τις συνομιλίες της με εκπροσώπους των τριών κυβερνήσεων.

Η Μπάρμποκ θα έχει διαβουλεύσεις με το προσωπικό της πρεσβείας της χώρας της στο Πακιστάν, καθώς και με εργαζόμενους στη Γερμανική Ένωση Διεθνούς Συνεργασίας (GIZ), και αυτοί οι δύο φορείς εργάζονται εδώ και μήνες για να ολοκληρώσουν τις πτήσεις των ανθρώπων που εγκαταλείπουν το Αφγανιστάν και ειδικότερα χρειάζονται προστασία.

 

Οι εντάσεις Τουρκίας  - Ελλάδας

 

Είναι αξιοσημείωτο ότι υπάρχουν έντονες πολιτικές εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, καθώς οι δύο χώρες που ανήκουν στον Οργανισμό Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) διαπληκτίζονται για κοιτάσματα φυσικού αερίου και κυριαρχία σε περιοχές στη Μεσόγειο, καθώς και για το μεταναστευτικό και άλλα θέματα.

Αναμένεται ότι η Μπάρμποκ θα συζητήσει στην Τουρκία την τουρκική αντίρρηση για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στη συμμαχία, καθώς η Τουρκία είναι το μόνο μέλος της συμμαχίας που αντιτίθεται σε αυτό το βήμα.

Η Τουρκία δικαιολόγησε αυτή την άρνηση με τις ανησυχίες της για την ασφάλεια σχετικά με την υποτιθέμενη υποστήριξη των δύο χωρών στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν και στις Κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού στη Συρία.

Shorouk News

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr