Η Τουρκία ανακοίνωσε την εξουδετέρωση 16 Κούρδων μαχητών στη βόρεια Συρία


Ιούνιος 5, 2022. Ελλάδα.


Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή, ότι Τούρκοι στρατιώτες εξουδετέρωσαν 16 Κούρδους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στη βόρεια Συρία.



Το υπουργείο ανέφερε σε ένα tweet στο Twitter σήμερα, ότι αυτό ήρθε ως απάντηση σε επιθέσεις, για τις οποίες κουρδικές πηγές ανέφεραν στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) ότι οι τουρκικοί ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι.

Το Σάββατο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε να εξαπολύσει νέα επίθεση στη βόρεια Συρία. Η Τουρκία τη δικαιολογεί ισχυριζόμενη  ότι γίνονται επιθέσεις εναντίον της. Ο Ερντογάν είπε το Σαββατοκύριακο ότι δεν ήθελε πλέον να τον «ενοχλεί κανένας» σε μια περιοχή που εκτείνεται 30 χιλιόμετρα εντός της Συρίας.

Οι προηγούμενες τουρκικές επιθέσεις επικεντρώθηκαν κυρίως στις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), τις οποίες η Άγκυρα θεωρεί παράρτημα του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο η χώρα ταξινομεί ως τρομοκρατική οργάνωση.



Αυτή η κουρδική πολιτοφυλακή είναι επίσης σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών στη Συρία.

Δύο μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν σκοτώθηκαν επίσης στο βόρειο Ιράκ, σύμφωνα με άλλο tweet του υπουργείου σήμερα.

Η Άγκυρα πραγματοποιεί τακτικά στρατιωτικές επιθέσεις κατά του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ καθώς και των Κούρδων αυτονομιστών στη βόρεια Συρία.


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr