Τρεις χώρες αρνήθηκαν να αφήσουν το αεροπλάνο του Λαβρόφ να εισέλθει στη Σερβία. Η επίσκεψη ακυρώθηκε


Ιούνιος 6, 2022. Ελλάδα.

Η Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο και η Βόρεια Μακεδονία απαγόρευσαν στο αεροσκάφος του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ να διασχίσει τον εναέριο χώρο τους. 

Με αποτέλεσμα, η επίσκεψη του  Ρώσου υπουργού στη Σερβία που είχε προγραμματιστεί για τις 6-7 Ιουνίου να ακυρωθεί, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. 

Η πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς χαρακτήρισε την τρέχουσα κατάσταση απίστευτη και εξαιρετική.

Το Μαυροβούνιο, η Βουλγαρία και η Βόρεια Μακεδονία έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους στα αεροσκάφη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ , ανέφερε η σερβική εφημερίδα Vecherne Novosti.

 Η εφημερίδα δημοσίευσε στιγμιότυπο από έγγραφο που απαγορεύει την πτήση του αεροσκάφους του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών πάνω από το έδαφος του Μαυροβουνίου για επίσκεψη στο Βελιγράδι. 

Το δημοσίευμα παρουσίασε ένα κείμενο που δεν δόθηκε («δεν χορηγήθηκε άδεια») υπογεγραμμένο από έναν αξιωματούχο.

Έτσι, σύμφωνα με την εφημερίδα, η επίσκεψη του Λαβρόφ στη Σερβία, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 6-7 Ιουνίου, «αποδείχθηκε μεγάλο ζήτημα», «αλλά δεν φταίει το επίσημο Βελιγράδι για αυτό».

Η Ρωσίδα πρέσβειρα στη Σόφια, Ελεονόρα Μιτροφάνοβα, είπε ότι η Βουλγαρία αρνήθηκε επίσης να παραχωρήσει αεροπορικό διάδρομο για το ρωσικό κυβερνητικό αεροσκάφος.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οι βουλγαρικές αρχές δεν επέτρεψαν στο αεροπλάνο με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ να πετάξει στη Σερβία μέσω του εναέριου χώρου της χώρας τους», είπε η διπλωμάτης.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε αργότερα ότι το Μαυροβούνιο, η Βουλγαρία και η Βόρεια Μακεδονία δεν είχαν δώσει άδεια για το αεροπλάνο του Ρώσου υπουργού να πετάξει από τον εναέριο χώρο τους.

Απαντώντας στο ερώτημα εάν η επίσκεψη του Λαβρόφ στο Βελιγράδι θα ακυρωθεί εξαιτίας αυτού, το υπουργείο είπε: «Η διπλωματία μας δεν έχει ακόμη κατακτήσει την ικανότητα … τηλεμεταφοράς » .

Gazeta.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr